Παγωτό Φράουλα χωρίς αυγά του Παρλιάρου
Συνταγή για 4-6 άτομα
Συνταγή για 4-6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
400γρ. φράουλες
500γρ. γάλα φρέσκο
250γρ. ζάχαρη άχνη
χρωματιστά μικρά τρουφάκια (υπάρχουν στα super markets)
θήκες παγωτού από βάφλα (υπάρχουν στα super markets)
Προετοιμασία:
Προετοιμασία:
Πολτοποιούμε τις φράουλες πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με ένα σύρμα για 5-6 φορές. Το διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γεμίζουμε τις θήκες, αναποδογυρίζουμε και βουτάμε το παγωτό μέσα στα τρουφάκια.