tromaktiko: Κρίμα κι άδικο...

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Κρίμα κι άδικο...



Ίσως η Κύπρος να βρει τον ηλεκτρισμό της, ίσως η κυβέρνηση καταφέρει να σωθεί για ακόμα μια φορά. Οι αθώοι που έχουν χαθεί στη φωτιά του πιο δολοφονικού μέσου που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να σκοτώνει ανθρώπους, θα επιστρέψουν; Οι γονείς, οι γυναίκες, τα παιδιά τους; Όλοι αυτοί τι θα γίνουν; Θες να συνεχίσεις τη ζωή σου όταν αυτά που σε κρατούν ζωντανό εξαφανιστούν; Θέλεις να το αντιμετωπίσεις, η καρδιά σου τραυματισμένη, χτυπημένη από την αδικία αυτού του κόσμου, τα λάθη των άλλων πληρώνουν πάλι οι αθώοι..

Μιλάτε για τεράστιες οικονομικές ζημιές, για το ότι όλα τα ξένα μέσα μιλάνε για την Κύπρο.. Μιλάτε για διακοπή ηλεκτρισμού στο νησί.. Θα σας έλεγα ένα πράγμα.. Χίλια χρόνια να ζούσα στο σκοτάδι κι ας ήταν αυτοί οι άνθρωποι ζωντανοί.. Να τους χαίρονται οι οικογένειες τους.. Γιατί όλοι χάθηκαν προσπαθώντας να προστατεύσουν τους αχάριστους, τους δολοφόνους, τους από πάνω μας.. Δεν είστε, ούτε ήσασταν ποτέ αρμόδιοι, δεν ήσασταν ποτέ πάνω από εμάς, γιατί έχετε πέσει τόσο βαθιά που όσο σχοινί κι αν σας πετάξουν οι συνάδελφοι-συνένοχοι σας, δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια σας..

Αν και δύσκολο το βλέπω να σας καταδικάσουν, ένα μόνο θα σας πω.. Ο Θεός κριτής σας και μακάρι να σας βοηθήσει.. Λες πως παραιτείσαι γιατί δεν θες να δεις τα μούτρα των συγγενών αυτών που δολοφόνησες καθώς καθόσουν αναπαυτικά στον θρόνο σου.. Αντι να μείνεις και να αντιμετωπίσεις τα λάθη που έκανες σαν άνθρωπος, τρέχεις να ξεφύγεις, όπως έκανες πάντα.. Τρέχεις να πας πίσω στην τέλεια σου ζωή, με την οικογένεια σου, τα ακριβά σπίτια, τα ακριβά αυτοκίνητα, τη χλιδή.. Το ξέρω πως δεν θα έχεις τύψεις.. Γιατί αν είχες τύψεις θα φρόντιζες όλα τα πράγματα να ήταν τακτοποιημένα χρόνια πριν, για την ασφάλεια ανθρώπων που δεν είναι εσύ.. Γιατί εσύ ήσουν και θα είσαι πάντα μακριά από εκείνο το σημείο. Άλλωστε γιατί να πας; Για να κινδυνεύσεις;

Εσύ, που αυτοαποκαλείσαι ο ηγέτης όλων μας, που μεγάλωσες μέσα στη φτώχεια και είδες ξαφνικά την όψη του χρήματος και του συμφέροντος και τυφλώθηκες.. Εσύ που ήξερες την κατάσταση και επέλεξες να μην κάνεις τίποτα, γιατί μια ζωή είναι φθηνότερη από το να σπαταλήσεις κάποια από τα χρήματα ΜΑΣ για να μας προστατεύσεις.. Σε λυπάμαι.. Σε λυπάμαι ακόμα περισσότερο γιατί έχεις κάνει τόσα στη ζωή σου, τόσα που βοήθησαν μόνο τον εαυτό σου..

Τόσα αναπάντητα ερωτήματα.. Το νησί της ζωής; Μάλλον η κόλαση κρυμμένη.. Όσο πιο βαθιά γίνεται…στην τσέπη σας. Κι αν ο Ήλιος έχει δύσει στην Ελλάδα και πήρε τόσες ζωές μαζί του, κι αν κλαίμε τα θύματα της ανευθυνότητας σας…εσείς θα είστε πάντα εκεί.. Να κυβερνάτε την χώρα του πόνου και της αδικίας.. Κι αν είστε τόσο πιστοί στη δημοκρατία, ίσως να ήρθε η ώρα του λαού να σας συμπεριφερθεί δίκαια και να πάρετε αυτό που αξίζετε;

Κρίμα κι άδικο.. Για όσους χάθηκαν χωρίς να φταίνε.. Για όσους δεν θα έχετε ποτέ «τα μούτρα» να αντικρίσετε.. Για όσα έχετε κάνει και δεν έχετε κάνει.. Κλείστε τις πόρτες, καθίστε στον θρόνο σας.. Η ζωή σας όπως την φτιάξατε θα συνεχιστεί, καθώς οι δικές μας, που δεν αξίζουν προσοχής, πέφτουν στο χώμα που μας μεγάλωσε.. Με την ελπίδα ότι θα αναγεννηθούμε και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί..

Συλλυπητήρια σε όσους έχουν χάσει κάποιον δικό τους. Αν και δεν τους έχουμε γνωρίσει ποτέ, είναι μέσα και στις δικές μας καρδιές.. .
http://www.cyprusmania.net/i-gonia-antonio/krima-ki-adiko/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!