tromaktiko: Σχετικά με την πληρωμή των απογραφέων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σχετικά με την πληρωμή των απογραφέων



Κι εγώ δούλεψα σαν τομεάρχης στην απογραφή από τον Φεβρουάριο και με το τέλος της απογραφής πληροφορηθήκα και το ότι η αμοιβή θα είναι... (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_2938.html) κουρεμένη στα μέτρα του κράτους και ότι δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε.

Συγκεκριμένα έχω την "ατυχία" να ε'ιμαι ελ. επαγγελματίας με ΑΠΥ. Το οποίο στην περίπτωση της απογραφής σημαίνει απόδοση ΦΠΑ που φυσικά περιλαμβάνεται στην αμοιβή... Βάλε και την κράτηση φόρου 20%, και κάτι χαρτόσημα από δω και από κει... θα πάρω στο χέρι σχεδόν τα μισά χρήματα από όσα μου είχαν πει στην αρχή.

Και να ήταν μόνο αυτό;

Σε ερωτήσεις μου στους υπεύθυνους του οικονομικού τμήματος της Στατιστικής Υπηρεσίας, το πότε θα πληρωθούμε ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι χρονοβόρα. Πρώτα θα υπογράψουμε τις καταστάσεις που θα φτιάξουν με τις ακριβείς αμοιβές τομεαρχών και απογραφέων. Μετά οι καταστάσεις θα πρέπει να περάσουν από υπηρεσιακούς ελέγχους (ΔΟΥ, ΥΠΟΙΚ κλπ) και μετά αφού εγκριθούν να γυρίσουν στην Στατιστική Υπηρεσία και να δωθούν οι εντολές των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τομεαρχών και των απογραφέων.

Με την λογική της "εύρωστης λειτουργίας" των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας μας, και δεδομένου ότι ο πληθυσμός των τομεαρχών και των απογραφέων είναι τεράστιος (60.000+) το θεωρώ αδύνατω να πληρωθούμε πριν το φθινώπορο... (μην ξεχνάμε και τα μπάνια του λαού άρα και των δημοσίων υπαλλήλων). Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!

Ίδωμεν...
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!