tromaktiko: Οι απόψεις ενός αστυνομικού

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι απόψεις ενός αστυνομικού



Θέλω πολύ να διαβάσετε το κείμενο μου, γιατί απλά θα πω πολλά που σκέφτομαι εδώ και καιρό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας. Καταρχήν θέλω να σας πω ότι είμαι αστυνομικός.
Ένας αστυνομικός που όπως και όλοι οι συνάδελφοι μου, δεν τον διόρισε κανένας πολιτικός και με την αξία του μέσω πανελλαδικών εξετάσεων βγάζοντας 16.500 μόρια πέρασε στην σχολή Αστυφυλάκων. Δεν χρωστάω επομένως χάρη σε κανέναν, μιας και δε με έβαλε κανείς σε δουλειά, δε με βοήθησε ποτέ κανείς και μόνο με την αξία μου και την βοήθεια των γονιών μου και μόνο κατάφερα ότι κατάφερα.

1)Τα χρόνια που ζούμε με κάνουν να είμαι περήφανος που δεν παρακάλεσα κανέναν για να έχω την δουλειά μου. Από την άλλη όμως ντρέπομαι που έχω μια δουλειά όταν συμμαθητές μου, φίλοι μου, συγγενείς μου και μέλη της οικογένειας μου δεν έχουν ακόμα μια δουλειά και αναγκάζονται να ζουν εις βάρος των δικών τους. Εκεί μας οδήγησε το πολιτικό μας σύστημα. Όσοι έχουμε το αυτονόητο, μια δουλειά, να ντρεπόμαστε να το πούμε όταν γύρω μας υπάρχουν τόσοι νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι, με πτυχία και διπλώματα που είναι άνεργοι.
2)Δεν υπηρετώ και δεν υπηρέτησα ποτέ μου στα ΜΑΤ, γιατί έτσι θα ήμουν αναγκασμένος να έρθω αντιμέτωπος με τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου, τους γονείς μου, την αδερφή μου, την κοπέλα μου και γενικά όλους εσάς που διαμαρτύρεστε για ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Πιστέψτε με και το 90% των παιδιών που υπηρετούν στα ΜΑΤ το ίδιο πράμα με μένα πιστεύουν.
3)Τα παιδιά που είναι στα ΜΑΤ δεν είναι τραμπούκοι και αλήτες που βγήκαν έξω και χτυπάν αδιακρίτως όποιον βρουν. Και αν κάποιος είδε ή έχει βιώσει το αντίθετο, ας σκεφτεί σε ποια δουλειά δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι κακοί που λέμε. Οι Ματατζήδες είναι δικά μας παιδιά, που απλά κάνουν την δουλειά τους. Οι περισσότεροι μην νομίζετε ότι τους αρέσει που υπηρετούν στα ΜΑΤ και αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωποι με όλους όσους ανέφερα παραπάνω. Γι αυτό μην τους παίρνει η μπάλα όλους. Οι περισσότεροι συνάδελφοι που γνωρίζω έχουν περάσει από  εκεί και δε βλέπουν τους απλούς διαδηλωτές ως ¨εχθρούς¨, όπως θέλετε κάποιοι να περάσετε. Άλλωστε η οικονομική μας κατάσταση δε μας κάνει να διαφέρουμε από σας. Δεν είμαστε οι ευνοημένοι του συστήματος.
4)Αν τώρα πάλι εσείς κατηγορήσετε τα ΜΑΤ και την αστυνομία γενικά θα σας πω το εξής: Δεν έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση; Εσείς δεν την ψηφίσατε; Η αστυνομία σε όλο τον κόσμο δεν είναι υποχρεωμένη να εκτελεί διαταγές; Αυτό κάνει ρε παιδιά. Αν δεν θέλατε αν βγάζατε για κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ να άλλαζαν και οι διαταγές και να μην έχετε σήμερα αυτήν την αστυνομία. Από τη στιγμή που βγάλατε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δυστυχώς θα τα υποστείτε όλα αυτά και εσείς και εμείς. Πιστέψτε με όμως εμείς οι αστυνομικοί δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί από το Σύνταγμα υποχρεούμαστε να προστατεύουμε, αυτούς που ΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΞΑΤΕ. Ας προσέχατε. 30 χρόνια είναι στην εξουσία και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν θα τους μάθουμε τώρα.
5)Κάποιοι λέτε να κάνουμε πίσω και να μην τους προστατεύσουμε. Τι εύκολο ακούγεται. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; ΣΤΑΣΗ. Ξέρετε πως τιμωρείται η στάση σε ένας αστυνομικό; Απόταξη και ποινική δίωξη. Πόσοι από σας θα κάνατε κάτι αν ήταν 100% βέβαιο, ότι από αυτό κρίνεται η δουλειά σας και η ζωή σας; Πως ζητάτε από έναν εργαζόμενο να χάσει την δουλειά του; Τι θα πει την άλλη μέρα στα παιδιά του που δε θα έχουν να φάνε και στην τράπεζα που θα του πάρει το σπίτι; Θα τον στηρίξετε εσείς; Απαντήστε μου ρε παιδιά. Ποιος θα βοηθήσει τον αστυνομικό που θα κάνει στάση;
6)Κάποιος από σας είπε ότι μας διόρισε ο πολιτικός που προστατεύουμε. Ανόητε φίλε μου. Μάθε πρώτα και μετά μίλα γιατί γελοιοποιείσαι. Από το 1997 και μετά στην αστυνομία μπαίνουν αστυφύλακες και αξιωματικοί μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Όσο για τους ειδικούς φρουρούς, μπορεί να μην μπαίνουν με πανελλήνιες, αλλά μπαίνουν με εντελώς ξεκάθαρες και διάφανες προκηρύξεις, με μόρια αναλόγως των προσόντων που έχουν όπως βαθμό απολυτηρίου, κάποιο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αν ήταν στις Ε.Δ. ή δόκιμοι στο στρατό, κάποια ξένη γλώσσα, πτυχία ξένων γλωσσών και λοι! πά. Κανένας πολιτικός ή μάλλον πολιτικάντης δεν έβαλε στην αστυνομία κανένας από μας, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες και όποιος λέει το αντίθετο, το λέει χωρίς να το πιστεύει.
7)Κάποιος άλλος φίλος είπε πως σιγά το πτυχίο που έχουμε, δε βγάλαμε κανένα πανεπιστήμιο. Φίλε μου στην Σχολή Αστυφυλάκων κάναμε μαθήματα που κάνουν στο δεύτερο έτος στην Νομική. Και στο κάτω κάτω κάναμε ότι μας ζητήθηκε να κάνουμε και ότι πιστεύει η πολιτεία ότι πρέπει να ξέρει ένας αστυνομικός. Όταν εσύ καλείς το 100 τι θες κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου ή κάποιον αστυνομικό που θα σε εξυπηρετήσει και θα κάνει τη δουλειά του. Ή πιστεύεις πως οι καλοί τρόποι και η ευγένεια μαθαίνονται στα Πανεπιστήμια. Πρόσεξε τι θα πεις γιατί πριν μπω στην αστυνομία, ήμουν σε ένα ΤΕΙ. Η μόρφωση δεν εξαρτάται από τι σπούδασε ο καθένας. Η μόρφωση εξαρτάται από τον καθένα μας. Μπορεί πχ ένας αστυνομικός που όπως λες δεν πήγε πανεπιστήμιο να έχει ως χόμπι το διάβασμα και να είναι περισσότερο μορφωμένος από έναν που τελείωσε πχ το πολυτεχνείο και ξέρει μόνο τα του κλάδου του.
8)Κάποιος μας αποκάλεσε τους αστυνομικούς ως ¨βλάχους¨. Εγώ δεν είμαι βλάχος να ξεκαθαρίσω, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους βλάχους και δε θα είχα πρόβλημα αν ήμουν βλάχος. Εγώ λοιπόν είμαι από πατέρα Μικρασιάτης και από μητέρα Θρακιώτης και μάλιστα υπερήφανος. Εσύ φίλε μου που μας κατηγορείς και μας λες υποτιμητικά ¨βλάχους¨, εσένα από πού κρατάει η σκούφια σου; Ήρθες κατευθείαν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ; Αν ναι πως είσαι στο κίνημα της Πλατείας; Ο πατέρας σου ο Κηφισιώτης και η μάνα σου η Κολονακιώτισσα δε σου εξήγησαν ποτέ;
9)Κάποιος μας είπε πως κατεβήκαμε στην Αθήνα από το χωριό μας που βόσκαμε τα γίδια. Εγώ φίλε μου πίστεψε με όταν μπήκα στην αστυνομία, δεν ήθελα να έρθω στην Αθήνα και ευτυχώς που πέρυσι έφυγα από την Αθήνα και βρήκα την υγειά μου. Εδώ στην επαρχία θυμήθηκα τι πάει να πει ΖΩΗ. Αλλά ξέρεις κάτι. Εγώ δεν είχα ποτέ μου γίδια, αλλά βοηθούσα τον παππού μου με τα ζώα και τα χωράφια. Άρα έχω μια ιδέα από αυτά. Εσύ ρε Αθηναίε που ποτέ δεν βόσκησες γίδια, τι θα κάνεις σε περίπτωση χρεοκοπίας; Τι θα φας; Το πτυχίο σου; Εγώ έχω μάθει έστω και λίγο να ασχολούμ! αι με χωράφια και ζώα και ξέρω πως δε θα πεινάσω. Εσένα τον πρωτευουσιάνο που με κατηγορείς τώρα θέλω να δω τι θα κάνεις.
10)Όσον αφορά τώρα το μπάχαλο της περασμένης εβδομάδας. Κατεβαίνετε όλοι ειρηνικά στις διαδηλώσεις. Αυτό είναι γνωστό. Κάποιοι μπαχαλάκηδες μπαίνουν ανάμεσα σας και καταστρέφουν όλο αυτό το κίνημα που γεννήθηκε. Αντί εσείς να τους απομονώσετε και να τους διώξετε τα βάζετε με τα ΜΑΤ. Δεν είπα να τους δείρετε. Λέω απλά όταν βλέπετε κουκουλοφόρο να απομακρύνεστε εσείς οι ίδιοι, αν δεν μπορέσετε να απομακρύνετε αυτόν. Να μην τον αφήσετε μέσα από την κάλυψη την δική σας να ρίξει πέτρες και μολότοφ. Όταν αυτοί αρχίσουν είναι φυσικό και επομενο και στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας να απαντήσουν και τα ΜΑΤ. Τι θέλετε να κάνουν να σταθούν ακίνητοι και να γίνουν ο σάκος του μποξ για όλα αυτά τα καλόπαιδα; Εσείς θα το κάνατε αυτό; Απομονώστε τους και κάντε τους να μην ξαναπατήσουν. Πως θα γίνει αυτό; Περιφρουρήστε καλά τις συγκεντρώσεις σας. Ο απλός διαδηλωτής δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον αστυνομικό. Όλο αυτό το κακό το θέλουν όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες που κατεβαίνουν απλά για να σπάσουν και να ρημάξουν και φυσικά όλοι αυτοί που θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Καταλάβετε το επιτέλους.
11)Τέλος απορώ ακόμα πως είναι δυνατόν όλοι σας να δείχνετε μια τόσο επιλεκτική ευαισθησία. Πως είναι δυνατόν οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές να αποθανατίζουν μόνο όταν επιτίθεται η αστυνομία και όχι όταν τις επιτίθενται. Τόσοι τραυματίες αστυνομικοί με ανοιγμένα κεφάλια από τι έγιναν; Γιατί κανείς σας δεν φωτογραφίζει τον κουκουλοφόρο που μέσα από την κάλυψη του όχλου πετάει πέτρες και σπάει μάρμαρα; Γιατί κανείς σας δεν έχει παραδώσει στις αρχές έναν από αυτούς; Γιατί κανείς σας δεν έρχεται να καταθέσει όταν συλλαμβάνεται ένας από αυτούς, ως αυτόπτης μάρτυρας; Πως είναι δυνατόν να βλέπετε μόνο τα κατά της αστυνομίας; Πως είναι δυνατόν να ζητάτε από την αστυνομία να συλλάβει τον κουκουλοφόρο που είναι ακριβώς δίπλα σας, χωρίς την δική σας αρωγή; Πως θέλετε 15 άτομα που αποτελούν μια διμοιρία να μπουν μέσα στην διαδήλωση-πορεία και να καταφέρουν να εντοπίσουν αυτόν που κρύβεται αν δεν τους βοηθήσετε εσείς. Επομένως μήπως έχουμε όλοι μας ευθύνη για το σημερινό χάλι;

Εύχομαι να είχατε την υπομονή και να διαβάσετε όλα αυτά που έγραψα. Αν δεν εθελοτυφλούμε και πούμε τα πράματα έξω από τα δόντια, μόνο τότε θα καταφέρουμε να ενωθούμε ο απλός λαός για να μας υπολογίσουν κάποια μέρα οι 300 του κοινοβουλίου. Όσο εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας και κατηγορεί ο ένας τον άλλον, δύσκολα θα μας πάρουν στα σοβαρά και δύσκολα θα κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!