tromaktiko: "Νέα Υόρκη-Κέρκυρα" στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

"Νέα Υόρκη-Κέρκυρα" στη Δημοτική Πινακοθήκη



 "Νέα Υόρκη-Κέρκυρα" στη Δημοτική ΠινακοθήκηΕκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής της εικαστικού Τόνιας Ανδριώτη, με τίτλο "Παρενέργειες, Νέα Υόρκη-Κέρκυρα", εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο τμήμα περιοδικών εκθέσεων της Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων, στο περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων της πόλης της Κέρκυρας.

Την έκθεση συνοδεύει προβολή ταινίας του σκηνοθέτη Mάρτιν Aντρέ, η οποία προσθέτει μια ειδική ερμηνεία στο περιεχόμενο της έκθεσης και στην προσωπογραφία της εικαστικού.
"Ο δημιουργικός διάλογος των δύο νέων καλλιτεχνών, με σαφείς αναφορές σε φαινόμενα της σύγχρονης καθημερινής πραγματικότητας, καθώς και στη στάση και δράση των ίδιων των καλλιτεχνών απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα", αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρία Μελέντη, "προσφέρει ενδιαφέρουσες απόψεις για τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης. Οι δρόμοι των δύο δημιουργών συναντώνται με κοινή συνισταμένη ερεθισμάτων την ευρωπαϊκή καταγωγή, τα πλεονεκτήματα της οποίας ευεργετικά αφομοιώνουν και αξιοποιούν στις τέχνες τους".
Την έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουλίου, συνδιοργανώνουν η Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων και η Lyra Concerts-Cultural Event Productions.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!