tromaktiko: «Ανεύθυνοι όσοι ζητούν εκλογές»

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Ανεύθυνοι όσοι ζητούν εκλογές»



«Με ποιά αντίληψη η οικογενειακή εστία γίνεται σύμβολο εξουσίας για να εκφραστεί μαζική διαμαρτυρία; Μόνο με μια αντίληψη. Τη φασιστική αντίληψη». Με αυτή τη φράση ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής απαντά, σε συνέντευξή του ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, στο ερώτημα για τις καταγγελίες του περί απειλών στην οικογένεια του. Ο κ. Παπουτσής τονίζει πως δε χωρά πολιτική και ιδεολογική βία στη δημοκρατία ενώ σημειώνει πως «είναι επικίνδυνο να ταυτίζεται η πολιτική εξουσία με τους μηχανισμούς καταστολής».

Ο υπουργός υπενθυμίζει επίσης ότι «όταν μίλησε για περιστατικά αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στα Σώματα Ασφαλείας, τότε είχαν πέσει όλοι πάνω του». Σε ότι αφορά τους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα σημειώνει πως «αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας Συντάγματος τόσο το υπουργείο όσο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αποφασιστικοί αρωγοί».

Τέλος, υπογραμμίζει πως η χώρα χρειάζεται πανστρατιά υπευθυνότητας και τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών αφού «σημαίνουν ανακοπή της προσπάθειας της χώρας». Και συμπληρώνει αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση: «Είναι προφανής η ανευθυνότητα όσων τις ζητούν».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!