Εν τω μεταξύ, σε δεκάδες άλλους το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο ενώ ζήτησε, όπως ακόμη έγινε γνωστό, από ξένες αεροπορικές εταιρείες να μην επιτρέψουν σε άλλους να ταξιδέψουν από την Ευρώπη προς το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη των ακτιβιστών.
Η Lufthansa, η Alitalia και η ουγγρική Malev, ενημέρωσαν μάλιστα τους ακτιβιστές ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν διότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο 342 «ανεπιθύμητων προσώπων» που δόθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση στις αεροπορικές εταιρείες.
Την Παρασκευή, αεροπλάνο της easyJet με προέλευση τη Γενεύη και ένα της Alitalia από τη Ρώμη οδηγήθηκαν σε έναν σχετικά απομονωμένο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» για να ελεγχθεί η ταυτότητα των επιβατών, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Από αυτούς κρατήθηκαν αρκετοί που δεν τους επιτράπηκε τελικά να συνεχίσουν. «Είναι πιθανό να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία ταξίδεψαν», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Πάντως, μετά τις ερωτήσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, επιτράπηκε η παραμονή στη χώρα για πολλούς από τους ακτιβιστές.
Την νύχτα της Πέμπτης, άλλωστε, το Ισραήλ συνέλαβε μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο δύο γυναίκες που αρχικά επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στον στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι έξι Ισραηλινοί αριστεροί ακτιβιστές συνελήφθησαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου έπειτα από μία σύντομη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, σύμφωνα και πάλι με την Αστυνομία.
Παρόλα αυτά κάποιοι ακτιβιστές, κυρίως όσοι έφτασαν την Πέμπτη, κατάφεραν να διαφύγουν τον έλεγχο των Αρχών.
Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη» (Welcome to Palestine) δήλωσαν ότι 600 με 1.000 ακτιβιστές σκόπευαν να φτάσουν στο Τελ Αβίβ, αλλά παρέμενε ασαφές πόσοι κατάφεραν να φτάσουν τελικά.