tromaktiko: Στο σφυρί το "πατρικό" του Μίκυ Μάους

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στο σφυρί το "πατρικό" του Μίκυ Μάους



Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη δημιουργία μαγικών κόσμων, από αυτούς που υπάρχουν στα όνειρα των παιδιών. Εκτός όμως από αυτούς τους κόσμους, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο ιδρυτής της γνωστής αυτοκρατορίας κινουμένων σχεδίων...έχτισε και μια εντυπωσιακή έπαυλη, που μπορεί πια να γίνει το σπίτι των ονείρων όποιου διαθέτει 3,65 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την πολυτελή κατοικία του Ντίσνεϊ στο Λος Φελίζ της Καλιφόρνιας που κατασκευάστηκε το 1932 και έχει δώδεκα δωμάτια. Η αξία αυτού του σπιτιού, που κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις δύο μήνες, έχει ακολουθήσει την ανοδική πορεία της Ντίσνεϊ, αφού όταν φτιάχτηκε άξιζε μόλις 50.000 δολάρια.

Το στοιχείο που μαρτυρά την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του είναι το γεγονός ότι διαθέτει αίθουσα προβολών και γυρισμάτων που ήταν απολύτως απαραίτητη το διάστημα κατά το οποίο ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έστηνε την κινηματογραφική του αυτοκρατορία. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες ότι «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» δουλεύτηκε στην ουσία σε αυτή την κατοικία, αφού οι συνεργάτες του του έστελναν εκεί καρέ-καρέ το υλικό για να παίρνει την έγκρισή του.

Πέρα από την πρακτική χρησιμότητα χώρων όπως η αίθουσα προβολών, η έπαυλη διαθέτει την αρμόζουσα πολυτέλεια του κοινωνικού του status. Η είσοδος είναι μεσογειακού στιλ, με μια ροτόντα στο κέντρο, το ταβάνι είναι ζωγραφισμένο, ενώ στην αυλή κυριαρχεί μια μεγάλη πισίνα. Εντυπωσιακό είναι και το δύο επιπέδων καθιστικό με τοξωτά σιδερένια και ξύλινα δοκάρια που του δίνουν ακόμα πιο επιβλητικό ύφος. Μεγάλο ατού είναι το γεγονός ότι έχουν διατηρηθεί τα παράθυρα με σιδερένια χωρίσματα αλλά και τα ξύλινα πατώματα της δεκαετίας του '30, που διατηρούν αναλλοίωτη την αισθητική εκείνης της εποχής. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έμεινε σε αυτό το σπίτι για δεκαοκτώ χρόνια, αν και είχε και άλλες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες. Λάτρευε, δε, το γεγονός πως ήταν το πιο ατμοσφαιρικό....
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!