tromaktiko: "Προκλητικές σπατάλες εν μέσω οικονομικής κρίσης"

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Προκλητικές σπατάλες εν μέσω οικονομικής κρίσης"



Η δημοτική κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" με κείμενο αναφέρεται σε οικονομικές αποφάσεις της διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου.
Αναλυτικά:
Πρόκληση 1 :
Στολές δημοτικής Αστυνομίας
Η Δημοτική Αρχή θα διαθέσει ποσό 74.088 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α.) για την προμήθεια των θερινών στολών της Δημοτικής Αστυνομίας !
Η Διοίκηση, του υπερχρεωμένου Δήμου μας, κατοχύρωσε την προμήθεια, αρκούμενη σε μια μόνο προσφορά, που δόθηκε, από μια ένωση τριών (3) προμηθευτών. Το εκπληκτικό ποσοστό έκπτωσης στην τιμή της διακήρυξης, ανήλθε στο 1%. Όλες οι διαδικασίες δεν είχαν καμία παρατυπία. Τα χρήματα των Μαρουσιωτών σπαταλούνται με νόμιμο τρόπο ! Όμως αποτελεί πρόκληση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τη μέρα που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας οδηγούνται στην ανεργία, οι δημοτικοί αστυνόμοι της πόλης να κυκλοφορούν με ντύσιμο 450 – 550 € (με το Φ.Π.Α.).
Εκτός και αν δεν αξίζουν τόσο οι στολές τους …

Υ.Γ. Επισημαίνουμε στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, πως εκτός από την παραταξιακή πειθαρχία, υπάρχει και η ατομική ευθύνη, όταν λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις, που εξόφθαλμα είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Πρόκληση 2. : Αμοιβή πρώην Δημοτικού υπαλλήλου
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε για τα οικονομικά του Δήμου, αποκαλύφθηκε πως ο Βασίλης Κόκκαλης πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πατούλη και γραμματέας του Δ.Σ., όταν εργαζόταν στο Δήμο, έπαιρνε 2.300 ευρώ μισθό.
Όπως ο ίδιος είπε : "Όντως ήμουν υπάλληλος, προσλήφθηκα το 2007 τον Μάρτιο, ξεκίνησα να πληρώνομαι το Μάιο του 2007 με 1.500 ευρώ μισθό, και τελείωσα πριν ένα χρόνο, που πληρωνόμουν με 2.300 ευρώ. Όταν πήγα στο αμαξοστάσιο, του Δήμου, δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, αυτό είναι γεγονός (!)...".
Τρία χρόνια μάτι δεν έκλεισε ο άνθρωπος, για το καλό μας !
Η πρόσληψή του, προφανώς είχε πραγματοποιηθεί από τον αμαρτωλό "Οργανισμό Εργασίας", με σύμβαση που κανένας, πλην του Δημάρχου και κάποιων πολύ κοντινών του, δεν γνωρίζει.
Η προκλητική δήλωσή του, πως από αγάπη για το Μαρούσι, άφησε το εισόδημα των 2.300 ευρώ, για την άμισθη θέση του δημοτικού συμβούλου, προκαλεί αλγεινή εντύπωση, αφού η αμοιβή του, προφανέστατα, δεν είναι αντίστοιχη με τις υπηρεσίες του και τα προσόντα του.
Τα μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της παράταξης του κ. Πατούλη, δε φάνηκαν να δυσανασχετούν με τα λεγόμενα του συναδέλφου τους. Επιστήμονες, οι περισσότεροι, με μεταπτυχιακά και κάτοχοι ξένων γλωσσών, φαίνεται πως εισπράττουν πολύ περισσότερα, στην ελεύθερη αγορά εργασίας, όπως ο κάθε συμπολίτης μας.
Είναι πραγματικά λυπηρό, άνθρωποι που βρίσκονται για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και αποκαλύπτουν κακοδιαχειρίσεις της εποχής Τζανίκου, απορρίπτοντάς τες μετά βδελυγμίας να «καταπίνουν» έτσι απλά τις προκλητικές αντιμισθίες των ημετέρων τους.

Υ.Γ. Εάν ο κύριος Κόκκαλης έπαιρνε, 2.300 ευρώ, για τη δουλειά που έκανε, τότε τι ποσά εισπράττουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του κύριου Πατούλη, που το έργο τους είναι ασφαλώς και πιο υπεύθυνο και πιο ειδικό ;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!