tromaktiko: Τα παιχνίδια του καλοκαιριού!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τα παιχνίδια του καλοκαιριού!



Κάνει ζέστη. Το παιδί θέλει να παίξει και εσείς μόνο που σκέφτεστε να βγείτε έξω και να πάτε στην παιδική χαρά, ιδρώνετε. Το κλειδί βρίσκεται αλλού όμως. Αλλάξτε παιχνίδι!
Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να πλατσουρίζει και να βρέχεται; Μάλλον σε κανένα. Ακόμα και οι μεγάλοι, όταν βλέπουν τα μικρά να καταβρέχονται, λιγάκι τα ζηλεύουν, γιατί πλέον δεν είναι σε ηλικία που να δικαιολογεί τέτοιες πράξεις αυθορμητισμού. Να όμως που υπάρχει σοβαρή δικαιολογία: «Για το παιδί»!
Να λοιπόν μερικές ιδέες:

• Βάλτε στην άκρη του λάστιχου ένα από εκείνα τα εξαρτήματα που μετατρέπουν τη συνεχή ροή του νερού σε βροχή και …πιτσιλιστείτε! Φορέστε στο παιδί σας και τους φίλους του, τα μαγιό τους και αφήστε τα να διασκεδάσουν στη δροσιά! Πραγματικά θα ενθουσιαστούν.

• Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε (ή δεν έχετε καν τη διάθεση να αγοράσετε) αυτό το πλαστικό εξαρτηματάκι, απλά παίξτε το κλασσικό και αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, μπουγέλο! Όλοι το λατρέψαμε και εξακολουθούμε να το σκεφτόμαστε κάθε φορά που σκάμε από τη ζέστη. Γιατί να μην το αγαπήσουν και τα παιδιά της νέας γενιάς;

• Βέβαια, αν κανείς μένει σε διαμέρισμα στο κέντρο μιας πόλης, εννοείτε ότι όλα τα παραπάνω είναι από δύσκολα, έως αδύνατα. Όμως υπάρχει λύση και για αυτές τις περιπτώσεις. Αγοράστε μια μικρή και φτηνή πισίνα για μωρά, γεμίστε τη νερό και μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με την καθαρή πισίνα του και την απαραίτητη ασφάλεια για τους μικρούς λουόμενους. Μπορείτε ακόμα και μπάνιο να κάνετε το μικρό σας εκεί, μετατρέποντας έναν μπελά –μερικά παιδιά ούτε να ακούνε δεν θέλουν για μπάνιο- σε διασκέδαση.

• Φουσκώστε μερικά μπαλόνια και ενθαρρύνετε το παιδάκι σας -ή και την παρέα του- να βάλει γκολ σε ένα τέρμα ενός γηπέδου που θα δημιουργήσετε εσείς, με μόνη βοήθεια την πίεση του νερού από το λάστιχο της βεράντας σας. Αν είναι παρέα, όποιος καταφέρει να βάλει τα περισσότερα γκολ θα είναι και ο νικητής που θα κερδίσει …

• Έχετε δύο παιδιά που τσακώνονται για το ποιος θα πιάσει πρώτος το λάστιχο και θα καταβρέξει τον άλλο; Απαλλαγείτε από τον μπελά απλά, χρησιμοποιώντας τέσσερεις καθαρούς κουβάδες και δύο καθαρά σφουγγάρια! Γεμίστε τους δυο κουβάδες με νερό, δώστε από έναν άδειο, έναν γεμάτο και ένα σφουγγάρι σε κάθε παιδί και κάντε διαγωνισμό, ποιος θα μεταφέρει πιο γρήγορα το νερό από τον γεμάτο κουβά στον άδειο, με τη βοήθεια μόνο του σφουγγαριού. Βάλτε ένα έπαθλο και αφήστε τα να διασκεδάσουν! Κάντε έτσι τα παιδιά να ξεκαρδιστούν, αλλά και να δροσιστούν, χωρίς να κουνήσετε εσείς ούτε το δαχτυλάκι σας!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!