tromaktiko: "Σώστε το λιοντάρι μου"

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"Σώστε το λιοντάρι μου"



Σε μονάδα εντατικής θεραπείας έχει μετατρέψει το σαλόνι της, μη διστάζοντας να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει το αγαπημένο της... κατοικίδιο. Παράλληλα κάνει καμπάνια για να τη βοηθήσουν να τα καταφέρει.

«Σώστε το λιοντάρι μου» ικετεύει η Ράκελ Μπόρχες. Η Βραζιλιάνα ζωόφιλη, σε συνεργασία με την κτηνίατρο Λίβια Περέιρα, προσπαθεί ο Αριελ, ένα λιοντάρι τριών ετών, του οποίου τα πόδια έχουν παραλύσει εξαιτίας αυτοάνοσης ασθένειας, να περπατήσει και πάλι.

Το ζώο άρχισε να κουτσαίνει πριν από ένα χρόνο και οι γιατροί του έκαναν αφαίρεση κήλης από δίσκο στη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, αντί να βελτιωθεί, η κατάστασή του επιβαρύνθηκε, με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πόδια του. Οι δύο φύλακες-άγγελοι όμως του Αριελ δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ξεκίνησαν εκστρατεία στο Διαδίκτυο, ώστε να συγκεντρωθούν 11.500 δολάρια, ποσό που απαιτείται κάθε μήνα για τη θεραπεία του.

Η φωτογραφία του παράλυτου και ανήμπορου λιονταριού, ξαπλωμένου στο σπίτι της κτηνιάτρου, συγκίνησε και τράβηξε το ενδιαφέρον 60.000 ανθρώπων, οι οποίοι επισκέφθηκαν μέχρι τώρα την ιστοσελίδα Ariel στο Facebook, ενώ ήδη εκατοντάδες έχουν στείλει δωρεές για τη θεραπεία.

Η περίπτωσή του Αριελ τράβηξε το ενδιαφέρον ομάδας Ισραηλινών κτηνιάτρων νευρολόγων από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι εξέτασαν το ζώο και στο τέλος του μήνα θα δημοσιεύσουν τη διάγνωσή τους.

Η Μπόρχες και η Περέιρα είχαν πρόταση και από Βραζιλιάνο γιατρό, ο οποίος θεωρεί ότι μια θεραπεία καθαρισμού του αίματος του ζώου, η οποία ονομάζεται πλασμαφαίρεση, θα έχει αποτέλεσμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!