tromaktiko: Συνάντηση νυν και πρώην υπουργών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνάντηση νυν και πρώην υπουργών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας



Στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και...


 οι προκάτοχοί του, Δημ. Αβραμόπουλος, Δημ. Κρεμαστινός, Δημ. Σιούφας, Κ. Στεφανής, Απ. Κακλαμάνης, Παρ. Αυγερινός, Γ. Φλώρος, Λ. Παπαδήμας και Γ. Σούρλας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο.

«Κάναμε πράξη τη συναίνεση, αυτό το οποίο αναζητούμε συνολικά στην πολιτική μας. Για πρώτη φορά με αντιμετώπισαν ως υπουργό Υγείας της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αν. Λοβέρδος. Υποστήριξε ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού μοιάζει πλέον ξεπερασμένος και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση για να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης σε ένα υπουργείο των τομέων Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στη "λίστα της ντροπής" για την ένταξη χρηστών ναρκωτικών στο πρόγραμμα μεθαδόνης, καθώς η αναμονή ξεπερνά τα 7 χρόνια. Ο υπουργός υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση, καθώς η μεθαδόνη θα χορηγείται από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι υπουργοί Υγείας αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν αποκλειστικά το πρόβλημα των ναρκωτικών

enet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!