tromaktiko: Παρέδωσαν τα όπλα στον ΟΦΗ, κάνοντας το χατίρι του Πιλάβιου...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παρέδωσαν τα όπλα στον ΟΦΗ, κάνοντας το χατίρι του Πιλάβιου...



Toν είχαν κυριολεκτικά στο ταπί τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και ξαφνικά τον ανέστησαν. Δυστυχώς όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα, μετά την αναβολή της...
υπόθεσης του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια έως τις 21 Ιουλίου. Μέσα σε λίγες ώρες συνέβησαν τα εξής:
Ο Πιλάβιος έρχεται σε επαφή με τον Ν. Μαχλά και νομικούς. Τηλεφωνούνται και προκειμένου να δουν τι γίνεται με την υπόθεση του ΟΦΗ, μετά την εξέλιξη της αναβολής της εκδίκασης στα πολιτικά δικαστήρια. Ο Πιλάβιος είναι κυριολεκτικά στη γωνία, αφού το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται τον φέρνει σε απόγνωση. Οι του ΟΦΗ δεν έχουν πεισθεί για τις προθέσεις του, αφού η προχθεσινή ανακοίνωση του τακτικού δικαστηρίου της ΕΠΟ ανέφερα επί λέξει τα εξής: «Το τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αναγνωρίζει την υποχρέωση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ να τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2010-2011, λαμβάνοντας υπόψη τα στο από 24.6.2011 έγγραφο του Δ.Σ. της ΕΠΟ, σε υλοποίηση σχετικής πρότασης της UEFA, διαλαμβανόμενα, χωρίς την εφαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης των ομάδων για όσες ομάδες συμμετάσχουν στους αγώνες κατάταξης (play-off), σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 της ανωτέρω προκήρυξης».
Η ανακοίνωση δεν είναι σαφής, αλλά το κυριότερο είναι ότι αποτελεί το ένα σκέλος της απόφασης. Δηλαδή ο Πιλάβιος αποκρύπτει το σημαντικότερο σκέλος της απόφασης που αναφέρει ότι «το Τακτικό Δικαστήριο δέχεται την αίτηση του ΟΦΗ και υποχρεώνει την ΕΠΟ να επανεξετάσει το φάκελο του ΟΦΗ λόγω κακής σύνθεσης της επιτροπής». Αυτό το κάνει για να μην εξευτελισθεί σ' όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το κρατά όμως για πάρτη του μέχρι που... σκάει η έγγραφη απόφαση του τακτικού δικαστηρίου.
Αντί τότε ο Πιλάβιος να βάλει την... ουρά στα σκέλια, αρχίζει τις επαφές του με ανθρώπους του ΟΦΗ για να τους πείσει να συμβιβαστούν και να αποσύρουν την αγωγή των πολιτικών δικαστηρίων. Πρέπει να χρησιμοποίησε πολλά επιχειρήματα προκειμένου να τους πείσει.
Και αφού εξασφαλίζει κατ' αρχήν την ανοχή τους αρχίζει και να απειλεί και βγάζει και ανακοίνωση με την οποία ευθέως απειλεί τον ΟΦΗ. Λέει η ανακοίνωση τα εξής:
«Η λήξη της αγωνιστικής περιόδου δεν μπορεί να βρίσκεται περαιτέρω σε εκκρεμότητα. Όποιος επιμένει να τοποθετεί προσκόμματα στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων με ανοίκεια για τη διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια νομικά τεχνάσματα θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες συνέπειες από τους κανονισμούς».
Ξαφνικά από αμυνόμενος βρίσκεται επιτιθέμενος και μάλιστα με περισσή θρασύτητα. Οι απειλές του σε νομικό της ΠΑΕ είναι πλέον γνωστές. Ο Ν. Μαχλάς υποκύπτει βγάζοντας ανακοίνωση για λογαριασμό της ΠΑΕ ΟΦΗ και κάνει γνωστό ότι αποσύρει την προσφυγή της, άρα δεν ισχύει η αναβολή της υπόθεσης που είχε πάρει μέχρι τις 21 Ιουλίου. Το τι μεσολάβησε μόνο ο Ν. Μαχλάς και οι νομικοί το γνωρίζουν. Το τι δεσμεύσεις πήραν από ένα αναξιόπιστο πρόεδρο της ΕΠΟ κανείς δε γνωρίζει.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/07/blog-post_4742.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!