tromaktiko: Προτάσεις ανάπτυξης ελληνικής οικονομίας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Προτάσεις ανάπτυξης ελληνικής οικονομίας



Έχω βαρεθεί να διαβάζω καθημερινά σε διάφορα blogs να γκρινιάζουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι δικηγόροι, οι στρατιωτικοί, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και όποιος... βρίσκει χρόνο γράφει και ένα παράπονο. Και φυσικά υπάρχουν και οι άλλοι που έχουν γίνει ειδικοί σε όλα και λένε γιατί εσύ παίρνεις τόσα και όχι εγώ και μπαίνουν σε αντιπαλότητες με διάφορες κοινωνικές τάξεις. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτού του κράτους εργαζόμενοι στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό φορέα έχουν ως κοινή αποστολή την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και κατ’ επέκταση και των ιδίων, άρα όλες αυτές οι βλακείες περί γιατί οι στρατιωτικοί έτσι και οι δάσκαλοι αλλιώς, ας τα αφήσουμε στην άκρη. Και ας ασχοληθούμε με το κοινό καλό, αν πιστεύει κάποιος ότι κάποιος που είναι στις Ε.Δ πληρώνεται πολύ καλά ας πάει να γίνει στρατιωτικός, εγώ έκανα την θητεία μου στα τεθωρακισμένα το 1996 και τολμώ να πω μονό καλά δεν παίρνανε οι μόνιμοι για αυτό προτείνω και όλοι μας να γράφουμε προτάσεις – ιδέες ή και καταγγελίες που πιθανόν να φτάσουν στα αυτιά ιθυνόντων και πιθανόν να εφαρμοστούν. Οποίος κατάλαβε έχει καλώς για τους άλλους δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Διαβάζω των διεθνή τύπο (όχι star channel προϊόντα) ακούω διάφορες ειδήσεις στα ελεύθερα δορυφορικά προγράμματα μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και αυτό που κατάλαβα καλά είναι το εξής:

Πρώτον πρέπει να πάρει μπρος η μεγαλύτερη μηχανή της χώρας και αυτή είναι η γεωργία, παράγουμε χιλιάδες ποιοτικότατα προϊόντα, όπως βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, ελαιόλαδο, καρπούζι, πεπόνι, ντομάτες και αλλά πολλά τα οποία οι Έλληνες παραγωγή τα πουλάνε πολύ φθηνά αλλά τα γαϊδουριά οι μεσάζοντες τα πουλάνε σε εμάς τους τελικούς αποδέκτες πανάκριβα. Παράδειγμα 2 εβδομάδων στην Γερμανία το Ελληνικό καρπούζι πωλείται σε κατάστημα προς 0,55λεπτα το κιλό και οι έμποροι το αγοράζουν προς 0,05λεπτά, οι απόδειξη βρίσκεται στις αγορές της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Δεύτερον εκκίνηση της βιομηχανίας που λέγετε τουρισμός (12μήνες το χρόνο), οι χώρα μας διαθέτει καταπληκτικά νησιά, παραλίες πεδιάδες, βουνά τα οποία δεν τα απολαμβάνουμε σαν έθνος διότι δεν τα στηρίζουμε, αφού ο κάθε απατεώνας πάει στην παραλία και σου λέει κ καφές έχει 3,00ευρω και 5,00ευρω οι ξαπλώστρες, απόδειξη όμως δεν κόβει (νόμιμη). Ο ξενοδόχος ζητάει από τον πελάτη 70,00ευρω την βραδιά και σου γίνεται υπερβολικά φιλικός μονό και μόνο για να μην κόψει απόδειξη ή για να μην γκρινιάζεις για τις τιμές των φαγητών ή των ποτών.

Τρίτον και εξίσου σημαντικό η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με πραγματικές μονάδες εκτροφής ζώων και γάλακτος και όχι κάτι άθλιες παράγκες που στοιβάζουν μέσα ζώα και απαιτούν επιδοτήσεις. Αληθινές μονάδες καθαρές με προϊόντα τα οποία θα μπορούμε σαν πολίτες αυτής της χώρας να απολαμβάνουμε.

Δεν θέλω να κουράζω αλλά αυτή την φορά χρειάστηκε και δεν τα ανέλυσα τα παραπάνω θέματα πάντως το συμπέρασμα είναι ένα κατά την ταπεινή μου άποψη, εάν αυτοί οι τρεις τομείς αρχίσουν να λειτουργούν σωστά οι χώρα μας στην επόμενη τριετία θα έχει ένα ισοζύγιο της τάξεως του 65-35% (εξαγωγές-εισαγωγές) και όλα θα βελτιωθούν.

Νομοταγής πολίτης
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!