tromaktiko: Άνοιξε «πόλεμο» με «Ασκληπιού» και «Μανάβικα» η Δημοτική Αρχή Τρικάλων

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Άνοιξε «πόλεμο» με «Ασκληπιού» και «Μανάβικα» η Δημοτική Αρχή Τρικάλων



Έχοντας στα χέρια της ένα εξώδικο με 49 υπογραφές κατοίκων της περιοχής του κέντρου των Τρικάλων που ζητούν επιβολή ωραρίου μουσικής για τα καταστήματα και... επικαλούμενοι διατάραξη κοινής ησυχίας, η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, ψήφισε χθες το βράδυ το νέο ωράριο μουσικής για τα καταστήματα.

Ως εκπρόσωπος των υπογραφόντων του εξώδικου, μίλησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ντίνα», ενώ περισσότεροι από 10 καταστηματάρχες με επικεφαλής τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, κατήγγειλαν την δημοτική Αρχή ότι «βάζει λουκέτα σε όσα καταστήματα απέμειναν»…

Το νέο ωράριο προβλέπει για την θερινή περίοδο μουσική από Κυριακή βράδυ μέχρι Πέμπτη βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και Παρασκευή βράδυ, Σάββατο βράδυ και αργίες μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Τα παραπάνω χρονικά όρια, μειώνονται κατά μια ώρα την χειμερινή περίοδο.

«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι θα είμαστε συνέχεια στο αυτόφωρο με αυτό το ωράριο. Δεν μπορεί να μας καταδικάζετε γιατί υπάρχουν ένας δύο κακοί επιχειρηματίες που ηχορυπαίνουν. Τους ξέρετε, ξέρετε ότι δεν έχουν και άδεια λειτουργίας και δεν τους κλείνετε», διαμαρτύρονταν οι καταστηματάρχες που σήμερα ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr και τον τρόπο νομικής τους υπεράσπισης απέναντι στα νέα δεδομένα του ωραρίου χρήσης μουσικής…

«Εφαρμόζεται πιστά μια υγειονομική διάταξη όταν όλοι οι Δήμοι δίνουν παράταση ωραρίου. Άλλο μουσική, άλλο ηχορύπανση. Κλείστε τους κακούς καταστηματάρχες, μην μας καταδικάζεται όλους», διαμαρτύρονταν ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Οι δύο επιχειρήσεις στις …ταράτσες πρέπει να κλείσουν. Αλλά μόνοι τους έβαλαν την θηλιά οι καταστηματάρχες της Ασκληπιού, με τις τιμές και την δυνατή μουσική, έδιωξαν τον κόσμο», σχολίασε ο Μιχάλης Ταμήλος.

«Υπάρχει ονοματισμός των δύο μαγαζιών που παρανομούν, τους ξέρετε κλείστε τους, έχετε μηχανισμό για αυτό και μην κόβεται χέρι επειδή πονάει κεφάλι μην καίτε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά», η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Σακκά.

«Έχουμε προφανώς σύγκρουση κοινωνικών συμφερόντων και αυτό λύνεται μόνο με τον νόμο. Οι παράνομοι, οφείλουν να είναι νόμιμοι. Μπορεί να μην είμαι συχνός θαμώνας της Ασκληπιού, αλλά ξέρω τι γίνεται», ανέφερε απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας.

Το νέο ωράριο, καταψήφισαν οι Νίκος Σακκάς και Κώστας Ψύχος, με τους καταστηματάρχες να αποχωρούν εν μέσω διαμαρτυριών για τα νέα δεδομένα….
http://www.trikalanews.gr/article/31473/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!