αυτοκινητιστών ταξί* είναι μόνο η μία πλευρά των ενδοκυβερνητικών τριβών του πρόσφατου ανασχηματισμού. Η άλλη αφορά την κόντρα μεταξύ του νέου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του Γιάννη Ραγκούση μέσω του γενικού γραμματέα του υπουργείου και «δεξί» χέρι του κ. Ραγκούση από την εποχή που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Στεφάνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καστανίδης σε σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών παρουσία και του Δ. Στεφάνου αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και την τυπική ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε εξηγήσεις από τον γενικό του γραμματέα γιατί αφενός, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» (να σημειωθεί ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε προ ημερών συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον «Καλλικράτη») και αφετέρου γιατί δεν έχουν προχωρήσει υπηρεσιακά θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, όπως η τοποθέτηση τμηματαρχών σε ορισμένες υπηρεσίες.
Παραγκωνισμός;
Μάλιστα, ο κ. Καστανίδης σε μία επιχείρηση περιορισμού του ρόλου του γενικού του γραμματέα (κάποιοι μιλούν και για παραγκωνισμό) έχει ήδη προσλάβει νομικό σύμβουλο (νομικός είναι και ο Δ. Στεφάνου) ο οποίος θα ασχοληθεί με τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει την ενόχληση του γενικού γραμματέα του υπουργείου που λόγω και του open gov δεν μπορεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε συνομιλίες που είχε με αιρετούς του ΠΑΣΟΚ ο νέος υπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί ακόμη δεν έχουν εκλεγεί νέοι πρόεδροι σε ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ του νυν και του πρώην υπουργού Εσωτερικών δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα θερμές, διαταράχθηκαν δε ολοκληρωτικά αρχικά στο θέμα της Υπατίας όπου ο Χ. Καστανίδης σε αντίθεση με τον Γ. Ραγκούση ήταν υπέρ της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών και κατόπιν στο θέμα της Κερατέας όταν είχε επιχειρηθεί να μπει στο κάδρο των συγκρούσεων η Δικαιοσύνη και το αρμόδιο υπουργείο, του οποίου προίστατο τότε ο νυν υπουργός Εσωτερικών.
Φαίνεται δε ότι η πρόσκληση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι δύο υπουργοί έχει και το νόημα να εξομαλυνθούν κάπως οι αμβλείες γωνίες αναμεταξύ τους....
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/12712