tromaktiko: Οδική αναβάθμιση στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οδική αναβάθμιση στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού



Ένα ακόμα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην οδική αναβάθμιση που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή Αγίου Αθανασίου, περνά στην υλοποίηση του.
Η ανακατασκευή της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Αγίου Αθανασίου, είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Οι εργασίες για υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσουν μέσα στο 2012.

Τo Ολοκληρωμένο Ρυθμιστικό Σχέδιο διαπλάτυνσης της οδού Σφαλαγγιωτίσσης που εκπονήθηκε από ιδιωτικό οίκο Συμβούλων Μελετητών, παρουσιάστηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρία συζητήθηκαν και κάποια ζητήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του δρόμου και αφορούν κυρίως απαλλοτριώσεις, κατεδαφίσεις κάποιων υποστατικών και επηρεασμού άλλων ιδιωτικών περιουσιών, και εισακούσθηκαν οι απόψεις των επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη στην τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ήδη έχει εκπονηθεί η έναρξη των κατασκευαστικών έργων θα γίνει μέσα του 2012 και θα συμπληρωθούν σε περίοδο 12 μηνών από την ημέρα έναρξης τους. Το δε κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί στο 1 εκατ. ευρώ. Με βάση τους σχεδιασμούς το έργο διαλαμβάνει τη διαπλάτυσνση και ανακατασκευή του δρόμου, πεζοδρόμια, οδικό φωτισμό, καθώς επίσης και υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Επισημαίνοντας τη σημασία υλοποίησης του έργου, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής δηλώνει στον «Φ» ότι η ανακατασκευή της οδού Σφαλαγγιωτίσσης θα συμβάλει καθοριστικά στην οδική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Αγίου Αθανασίου και στην απρόσκοπτη συγκοινωνία του Δήμου με παρακείμενες περιοχές και κυρίως θα αμβλύνει το διογκούμενο πρόβλημα που παρατηρείται καθημερινά με τη διακίνηση των αυτοκινήτων διαμέσου του κέντρου του Δήμου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!