tromaktiko: Με σφραγίδα Βαλβέρδε!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Με σφραγίδα Βαλβέρδε!



Ταχύτατες εναλλαγές, ανελέητο πρέσινγκ, πολλές ευκαιρίες, ωραία μπάλα! Ο... rapido (γρήγορος) Ολυμπιακός έχει τη σφραγίδα του Βαλβέρδε και η Πολόνια το διαπίστωσε χάνοντας... μόνο με 2-1 λόγω της αστοχίας των ερυθρόλεκυων που αγωνιούν για τον Μιραλάς...

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο του φιλικό κόντρα στην Πολόνια άφησε υποσχέσεις, αν και το μυαλό των «ερυθρόλευκων» είναι στον Μιραλάς, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Η νίκη 2-1 περνά σε δεύτερη μοίρα, με τον Βαλβέρδε να κρατά την κίνηση, την καλή κυκλοφορία και τις αλληλοκαλύψεις του α' μέρους, το πρέσινγκ που υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά το γκολ του Γκρμπιτς. Πολύ καλά δείγματα από τον Μαυροβούνιο, άρεσε ο Σουμπίνιο ο οποίος είχε και δοκάρι, ορεξάτος ο Ριέρα, με τρεξίματα ο Κατάι. Η Πολόνια που (τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα), αν και πιο έτοιμη δεν ήταν της δυναμικής του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να περιμένει τα φιλικά του Έρμελο για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Με 4-3-3 και Πάντελιτς κορυφή!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το γνώριμο 4-3-3 και με μια προγραμματισμένη κίνηση, αφού έβαλε τον Τοροσίδη στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Κοστάντσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γκαλίτσιος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο αριστερό. Ο Ουρτάδο με τον Σουμπίνιο στα αμυντικά χαφ, με τον Βραζιλιάνο να έχει αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Γκρμπιτς ήταν στον άξονα και βοηθούσε τον Πάντελιτς. Στα αριστερά της επίθεσης ο Ριέρα και στα δεξιά ο Χαβίτο.

Γκολ και θετικά δείγματα!

Δυο νέα πρόσωπα ήταν οι πρωταγωνιστές στο πρώτο δίλεπτο του φιλικού με την Πολόνια. Ο Κοστάντζο που έκανε τραγικό λάθος στο 1', αλλά το διόρθωσε με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μπόνι και ο Γκρμπιτς που στο 2' έκλεψε τη μπάλα και με ένα εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε είχε ζητήσει πρέσινγκ ψηλά, τους ακραίους χαφ να συγκλίνουν προς το κέντρο για να βρίσκουν διαδρόμους τα μπακ και οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο τους φιλικό ήταν πολύ καλοί. Είχαν τρεξίματα, καλή κυκλοφορία, αλληλοκαλύψεις και μια αριστερή πτέρυγα που δημιουργούσε προβλήματα στους πιο έτοιμους Πολωνούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κίνηση, ο Σουμπίνιο έπαιρνε πρωτοβουλίες και ο Γκρμπιτς γυρνούσε πίσω να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Για 35 λεπτά οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν έξι φάσεις για να σκοράρουν, με κορυφαία αυτή του 29' όταν τρεις παίκτες Ριέρα, Πάντελιτς, Χαβίτο... έκρυψαν τη μπάλα, αλλά το σουτ του Σουμπίνιο βρήκε το δοκάρι. Ο Ριέρα έδειχνε ορεξάτος, ο Γκρμπιτς του έβγαλε μπάλες, όμως όσες φορές επιχείρησε σουτ δεν βρήκε στόχο.
Όσο καλή ήταν η συνεργασία του Χολέμπας με τον Ριέρα τόσο προβληματική ήταν αυτή του Χαβίτο με τον Γκαλίτσιο, αν και ο Ισπανός προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες.

Μετά το 33' η Πολόνια ανέβασε ρυθμό προσπάθησε να πιέσει και το γκολ ήρθε σε μια ανύποπτη ενέργεια και μετά από χέρι του Ουρτάδο σε σέντρα των Πολωνών. Ο Κουτίνιο «νίκησε» τον Κοστάντζο και ισοφάρισε για την ομάδα του, η οποία αρχίζει το πρωτάθλημα της στις αρχές Αυγούστου. Η τελευταία πάντως καλή φάση ανήκει στον Ολυμπιακό, με τον Χαβίτο να βγάζει σέντρα, όμως η προβολή του Πάντελιτς δεν βρήκε στόχο...

Πλήγμα με Μιραλάς, γκολάρα ο Φουστέρ!

Ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την ομάδα, ο Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης στα δεξιά, Βαλεριάνος αριστερά, και Μαρκάνο, Παπάζογλου το κέντρο άμυνας. Μοντέστο και Ιμπαγάσα οι δυο στον άξονα, μπροστά τους ο Φουστέρ, δεξιά ο Μιραλάς και αριστερά ο Κατάι, ενώ στην κορυφή ήταν ο Τζιμπούρ.
Ωστόσο, τα δυσάρεστα ήρθαν πολύ νωρίς για τον Βαλβέρδε, αφού στο 53' ο Μιραλάς μετά από σκληρό μαρκάρισμα αποχώρησε από το ματς υποβασταζόμενος προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στον Βάσκο τεχνικό. Ο Νικλητσιώτης πήρε τη θέση του και στο 60' έδειξε πως μπορεί το κάτι παραπάνω... Εξαιρετική προσπάθεια πέρασε πολύ ωραία τη μπάλα στον Φουστέρ και ο Ισπανός με ιδανικό κοντρόλ και γεμάτο αριστερό έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την κίνηση του α' μέρους, ωστόσο συνέχιζε το πρέσινγκ ψηλά, Κατάι, Νικλητσιώτης άλλαζαν θέσεις και οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο, όμως δεν μπορούσαν να βγάλουν φάση, με τον Τζιμπούρ να αναγκάζεται να γυρίσει πίσω και να πάρει τη μπάλα. Τα άκρα μετά το 75' δεν λειτουργούσαν σωστά, ενώ οι Πειραιώτες έδειχναν άνευροι και άτονοι να απειλήσουν, αντίθετα, ανασταλτικά ήταν καλοί και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 89' για να απειλήσουν οι Πολωνοί με τον Τσάνι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!