tromaktiko: BMW M6 Coupe & Cabrio 2012: Ισχύς εν τη ενώσει

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

BMW M6 Coupe & Cabrio 2012: Ισχύς εν τη ενώσει



Mε έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα απόδοσης 550 ίππων θα εφοδιάζεται η νέα M6, τόσο στην cabrio όσο και στην coupe εκδοχή της. Παράλληλα, όπως αποδεικνύουν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες εξελίσσονται οι...
εκδόσεις coupe και cabrio της νέας M6.

Οι δύο διπλές απολήξεις, οι διάτρητοι δίσκοι στο εσωτερικών των τροχών και το καμουφλάζ που καλύπτει τα επίμαχα σημεία του αμαξώματος δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την πραγματική ταυτότητα των δύο αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τις ισχυρότερες εκδόσεις της επιβλητικής "εξάρας", οι οποίες ωστόσο δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του απερχόμενου μοντέλου, αντικαθιστώντας τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,0 λίτρων με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο σύνολο οκτώ κυλίνδρων χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Παρά το "downsizing" του κινητήρα και τον περιορισμό των ενεργειακών του απαιτήσεων, η ισχύς αναμένεται να αγγίζει τους 550 ίππους.

Αλλαγές ωστόσο θα έχουμε και στο σύστημα μετάδοσης, καθώς τη θέση του παλαιότερου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (SMG) θα πάρει ένα νέο, αντίστοιχων προδιαγραφών, το οποίο και θα φροντίζει για μεταφορά της ισχύος στους πίσω τροχούς.

Στο εσωτερικό, τέλος, τα «βαθύτερα» τύπου bucket καθίσματα, το τιμόνι με την πιο παχιά στεφάνη και τα τροποποιημένα όργανα ελέγχου θα αποτελέσουν και τις σημαντικότερες αλλαγές. Τόσο η M6 Coupe όσο και η M6 Cabrio πρόκειται να διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2012, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την γκάμα του βαυαρικού μοντέλου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!