tromaktiko: "Όχι" σε λευκή επιταγή στο EFSF (Σόιμπλε)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Όχι" σε λευκή επιταγή στο EFSF (Σόιμπλε)



Σύμφωνα με επιστολή του γερμανού υπουργού οικονομικών, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Reuters, αντίθετη είναι η... γερμανική κυβέρνηση στη χορήγηση “λευκής επιταγής” στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών, κ. Σόιμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρούν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012, ενώ αναφέρει ότι ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει επίσης ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Να σημειωθεί τέλος, ότι το Reuters δεν δίνει περεταίρω πληροφορίες για την εν λόγω επιστολή.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Stern ζητάει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά των κρατών που χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε αναφέρει ότι “η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ”. Επίσης, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε η επιλογή αυτή είναι “σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη”.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!