Οι σκανδιναβικές χώρες ζητούν για παράδειγμα από το Facebook να τους διευκρινίσει ποιες πληροφορίες των λογαριασμών των χρηστών του μοιράζεται με άλλες επιχειρήσεις.
Η χρήση από τρίτους των δημοσιεύσεων των χρηστών στον "τοίχο" τους, των φωτογραφιών τους, των πληροφοριών για το θρήσκευμά ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, η πιθανότητα οι διαχειριστές των εφαρμογών να αλλάζουν τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας των χρηστών είναι κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο των αρχών.
"Εδώ και καιρό έχουμε καλή επικοινωνία με τη διεύθυνση του Facebook", εξήγησε ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφορικής της Νορβηγίας Μπγιορν Έρικ Θον.
"Αν και το Facebook συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει την πληροφόρηση των χρηστών του, δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται μέσω του Facebook, πώς χρησιμοποιούνται και πώς δίνονται σε τρίτους", πρόσθεσε.
Το Facebook, που ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ το 2004, έφτασε αυτόν τον μήνα τους 75 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.