συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της κυβέρνησής τους για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» που θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας.
Η γραφειοκρατία και η διαφθορά στη χώρα μας είναι οι βασικοί παράγοντες που κάνουν τους Γερμανούς επιχειρηματίες διστακτικούς. «Είναι κρίσιμο να υπάρξει ανανέωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επενδυτών στην Ελλάδα, μέσα από τον διάλογο», δήλωσε ο Στέφαν Μαρ, μέλος της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών, στους Financial Times.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα έχασε 12 θέσεις το 2011 -καταλαμβάνοντας την 109η θέση μεταξύ 183 χωρών- σε ό,τι αφορά στην ευκολία με την οποία ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής μπορεί να κάνει έναρξη επιχείρησης.
Την πρόσκληση έκανε ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ μόλις την περασμένη Παρασκευή. Η σπουδή αυτής της συνάντησης προκάλεσε κάποια έκπληξη δεδομένου ότι γίνεται σε περίοδο θερινών διακοπών. Είναι και ο λόγος που πολλοί σύνδεσμοι και ομοσπονδίες, όπως ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων και το Γερμανικό Βιομηχανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποστέλλουν τους διευθύνοντες συμβούλους και όχι του προέδρους τους.
Υπενθυμιζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ συγκάλεσε «συνάντηση κορυφής» στο υπουργείο με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Φίλιπ Ρέσλερ εκπόνησε ένα σχέδιο 16 σημείων που ονόμασε «Επενδυτική και Αναπτυξιακή Επίθεση για την Ελλάδα», κάτι σαν ένα σχέδιο Μάρσαλ.
http://www.epikaira.gr/