tromaktiko: Για τον έλεγχο στα Jumbo

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Για τον έλεγχο στα Jumbo



Γνωρίζετε όλοι ότι δεν έχουν δικαίωμα να σας κάνουν έρευνα στα προϊόντα που έχετε αγοράσει γιατί από το ταμείο και μετά είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ σας πλέον.
Οπότε δεν δείχνετε σε κανένα σας την τσάντα και με πολύ ήρεμο τόνο ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να καλέσουν την Αστυνομία να σας ψάξει, και παράλληλα τους ενημερώνετε ότι αφού σας ψάξει η Αστυνομία και δεν βρει κάτι θα υποβάλετε μήνυση στον υπάλληλο για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν προκειται να το τραβήξει διότι ξέρει ότι έχει άδικο. Όσο αφορά το θέμα "να δω λίγο την απόδειξή σας για να τσεκάρω τι πήρατε" ούτε αυτό παίζει, είναι προσωπικό φορολογικό δεδομένο οπότε μόνο ο εφοριακός έχει πρόσβαση σε αυτή "δες τη από το από το αντίγραφο της ταμειακής" πες του. Τέλος να επισημάνω ότι τα JUMBO επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν με αυτή τη πολιτική τους, έβαλαν δήθεν αντικλεπτικά συστήματα στα προϊόντα τους. Ως γνωστό όλοι γνωρίζουν ότι σε αυτά τα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονtε στην έξοδο από το μαγαζί και μαγνητικές μπάρες (Οπως στα Σ/Μ) για τον εντοπισμό τυχόν κλεμμένου προϊόντος, αν παρατηρήσετε δεν θα δείτε τέτοιες μπάρες. Που βρίσκεται λοιπόν η κομπίνα τους....Στα ταμεία υπάρχει κάποιος/α υπάλληλος που δήθεν βλέπει κάποιον ύποπτο κ κάνει νόημα σε έναν άλλο υπάλληλο ο οποίος κρατάει μια συσκευή και ενεργοποιεί τον υποτιθέμενο αντικλεπτικό συναγερμό έτσι ώστε και πάλι να σε ψάξουν (πράγμα το οποίο μόνο η Αστυνομία μπορεί να κάνει). Ειδικά το τελευταίο μου το έχει πει φίλος μου, υπάλληλος σε JUMBO Αυτά τα ολίγα....Τώρα αν θέλετε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε κιόλας λέγοντας τους διάφορα τρελά π.χ. "έχω καβατζώσει κάτι μέσα στο εσώρουχό μου" άλλωστε δεν είναι και λίγοι αυτοί που εκνευρισμένοι τόσο από την επιμονή του υπαλλήλου έχουν κατεβάσει τα παντελόνια τους μπροστά στο κόσμο!!!!
Πάντως ντροπή τους που δεν έχουν επενδύσει καθόλου σε αντικλεπτικά συστήματα, θα μπορούσαν να βάλουν κάποιο κινέζικο βρε αδερφέ (τόσες μπίζνες κάνουν άλλωστε με τους Κινέζους)!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάποιες μόνο φορές -ΟΧΙ ΟΛΕΣ -
να μου ζητήσουν να αφήσω το σακίδιο μου στην είσοδο.
Όμως, επειδή γνωρίζω τους νόμους αρνήθηκα ευγενικά, αλλά χωρίς να δεχτώ κι αντίρρηση.(Λόγω εργασίας κουβαλάω πολύτιμα έγγραφα τρίτων μαζί μου)
Πέρασα στα μαγαζιά και ψώνισα χωρίς πρόβλημα διότι κι αυτοί το ξέρανε ότι δεν μπορούσαν να μου αρνηθούν.
1) Αν σε ψάξουν και είσαι κανένας τρελάρας, ή απατεωνίσκος ή κακοήθης θα τους κάνεις μήνυση για λεφτά που δήθεν έχασες. Θα τραβιούνται και ο υπεύθυνος ασφαλείας θα μείνει άνεργος.
2) Αν ΟΝΤΩΣ σε κλέψουν κατά τον "έλεγχο" ο δικαστής θα σε ψέξει που άφησες να σου ανοίξουν την τσάντα ιδιώτες.
Μόνο η αστυνομία έχει τέτοιο δικαίωμα, αλλά προσοχή:
Έχουν δικαίωμα να σου ζητήσουν να αφήσεις στην είσοδο, σε φυλασσόμενο μέρος, τσάντες με ψώνια από αλλού και μπορούν να ελέγξουν πριν την έξοδο τις τσάντες με τα δικά τους προιόντα, που μπορεί να ψωνίσεις ελέγχοντας και την απόδειξη αγοράς και για δικό τους και για δικό σου όφελος: Μήπως ας πούμε σε χρεώσει λάθος ο/η ταμίας. Δεν χώνουν μέσα χέρια, συνήθως σου ζητούν να τους βοηθήσεις και είναι ευγενείς.
Αν τώρα επιμείνουν να σου ψάξουν την τσάντα σου, πάντα με ευγένεια τηλεφωνείς στην αστυνομία χωρίς δισταγμό χωρίς υστερίες και χωρίς ντροπή. Αν έχεις μαζί σου μικρό παιδάκι βεβαιώσου πρώτα ότι δεν έχωσε μέσα κανένα παιχνιδάκι κατα λάθος, τα μικρά παιδάκια στην άγνοιά τους κάνουν ακόμα και τέτοιες ζημιές.
3) Μην φωνάξετε, μην νευριάσετε, θα γίνετε θέαμα και θα εκθέσετε και θα δυσκολέψετε τον υπάλληλο ασφαλείας να υποχωρήσει σε περίπτωση που αποφασίσετε να καλέσετε το 100.
Έχουν κι αυτοί τα δίκια τους, κυκλοφορούν πολλοί κλεπτομανείς, αλλά κι εμείς οι πελάτες έχουμε δικαιώματα.
Στο σημείο να καλέσω το 100 έφτασα μόνο στο ΤΖΑΜΠΟ Αλλη μια φορά, αλλά ο υπεύθυνος ασφαλείας σηκώθηκε κι έφυγε πριν ολοκληρώσω την κλήση μου.
Ολοκλήρωσα τα ψώνια μου μια χαρά και ξαναπήγα και θα ξαναπάω.
Αν αναρωτιέστε, ναι ρώτησα δικηγόρο για αυτά καθώς εκεί που εργάζομαι υπάρχει κάποιος μονίμως συνεργαζόμενος ( όχι, δεν είμαι τόσο βίδας που να πάω σε δικηγόρο ειδικά για αυτό και μάλιστα πριν μου τύχει).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!