tromaktiko: «Συλλογική απόφαση» η αναστολή έκδοσης της News of the world

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Συλλογική απόφαση» η αναστολή έκδοσης της News of the world



Η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας-ταμπλόιντ News of the world είναι μια "συλλογική απόφαση", δήλωσε ο...  Ρούπερτ Μέρντοχ , απ το Σαν Βάλεϊ του Αϊνταχο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε το Σάββατο. Περπατώντας παρέα με την σύζυγό του Ουέντι και με τον γιό τους Λάχλαν, ο κ. Μέρντοχ -- απέναντι στους εκπρόσωπους του τύπου-- κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εκθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, έχει γίνει απ την Σκότλαντ Γιάρντ η σύλληψη του τέως τύποις εκδότη της εφημερίδας-ταμπλόιντ στο επίκεντρο, πλέον, σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Άντι Κούλσον, ενός συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέηβιντ Κάμερον.

Όσον αφορά τον Ρούπερτ Μέρντοχ, διαθέτει τον χρόνο για να ταξιδέψει αεροπορικώς στο Λονδίνο, αν τελικά το επιθυμεί, και αύριο Κυριακή να είναι στη βρετανική πρωτεύουσα την ημέρα της τελευταίας κυκλοφορίας της News of the world. Το τελευταίο φύλλο της διέρρευσε ότι δεν θα έχει καθόλου διαφήμιση, παρά μόνον "αγγελίες για καλό σκοπό".

Ο Μέρντοχ αγόρασε το φύλλο αυτό στη διάρκεια του 1969--η πρώτη εκ μέρους του αγορά ενός βρετανικού τίτλου στα μμε.

Στον αγγλοσαξωνικό τύπο ο Μέρντοχ έχει κτίσει, έκτοτε, μιαν εκδοτική αυτοκρατορία. Οι Times, στο Λονδίνο, κι η Wall Street Journal, στη Νέα Υόρκη, θεωρούνται "διαμάντια" στο στέμμα αυτής της εκδοτικής αυτοκρατορίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!