tromaktiko: Απάντηση στο σχόλιο Reserve ξαπλώστρες στη Σαλαμίνα

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο σχόλιο Reserve ξαπλώστρες στη Σαλαμίνα



Προφανώς δεν είστε Σαλαμίνιοι και συνεπώς ελάχιστα μπορείτε να γνωρίζετε για την ιδιοσυγκρασία και το επίπεδο των Σαλαμινίων.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/reserve_19.html)

Προφανώς επίσης δεν γνωρίζετε ότι η μόρφωση είναι επίκτητη και όχι έμφυτη – ίσως εσείς γεννηθήκατε μορφωμένοι;!!!!!

Τώρα όσον αφορά στο θέμα με τις ξαπλώστρες και τις παραλίες και όλα όσα σας κακοφαίνονται όταν έρχεστε στο νησί μας μάλλον πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι οι Σαλαμίνιοι αλλά οι επισκέπτες – παραθεριστές που έρχονται για διακοπές διότι οι κάτοικοι εργάζονται και δεν έχουν χρόνο για να διεκδικήσουν ξαπλώστρες στις παραλίες. Όταν έχουν διακοπές συνήθως φεύγουν για κάπου αλλού ή πηγαίνουν για ένα μπάνιο σε κάποια παραλία στα γρήγορα και μετά πάλι στη δουλειά όταν δεν έχουν άδεια από την εργασία τους.

Αντίθετα εμείς οι Σαλαμίνιοι παραπονούμεθα συνεχώς για το ποιόν των όσων μας τιμούν με την παρουσία τους και δεν σέβονται το νησί που τους φιλοξενεί. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σας σε ότι έχει σχέση με τη συμπεριφορά των λουομένων στις παραλίες της Σαλαμίνας προσθέτοντας όμως την παρατήρηση ότι δεν είναι οι ντόπιοι κάτοικοι αλλά εσείς που μας επισκέπτεστε υπεύθυνοι για όλα αυτά που δεν σας αρέσουν.

Οσοι έχετε σπίτι στη Σαλαμίνα πολύ εύκολα μπορείτε να το πουλήσετε διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση αυτή την εποχή στα Σελήνια εκτός εάν πρόκειται για αυτά τις παράγκες που κτίστηκαν παράνομα σε οικόπεδα των 100 μ2.

Οσο για τον όρο Μπακαουκία νομίζω ότι είναι εντελώς αδόκοιμος και δεν χρησιμοποιείται από τους Σαλαμινίους –ίσως επινοήθηκε από κάποιους που έχουν κάποιο σύμπλεγμα με το όνομα Μπακαούκας το οποίο συναντάται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εξάλλου είναι γνωστή παγκοσμίως η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η σπουδαιότητα της για την μην εξάπλωση των Περσών σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο- πράγμα που διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης. Σεβασμός λοιπόν σε ένα τόσο ιστορικό νησί – τη πατρίδα του Ευριπίδη και του Αίαντα.

Στο κάτω-κάτω της γραφής αν δεν σας αρέσει μην έρχεστε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τον τόπο μας.

Και για την ζεύξη ίσως θα χρησίμευε να ξέρετε ότι η Σαλαμίνα είναι ναυτική βάση και ο στόλος μας πρέπει να μπορεί να κινείται απρόσκοπτα σε περίπτωση πολέμου ή έκτατης ανάγκης. Ενας βομβαρισμός ή μια δολιοφθορά θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!