tromaktiko: Ανταπάντηση για το site της Sixt.de

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ανταπάντηση για το site της Sixt.de



Σχετικά με το ποστ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/site-sixtde.html, πρέπει να σας πω ότι επειδή είμαι κάποιος που έχει ζήσει και εργαστεί στη Γερμανία (προ κρίσης) στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων σε Πανεπιστήμιο και...
στα πλαίσια μετα-διδακτορικού, ότι οι Γερμανοί γενικά είναι από τους πιο αφιλόξενους λαούς και ότι δε νομίζω να είναι χιούμορ αυτή η διαφήμιση, γιατί πολύ απλά δεν έχουν χιούμορ, είναι κάτι άγνωστο για αυτούς.

Σαφώς γνώρισα και ανθρώπους που αποτελούσαν εξαίρεση, δηλαδή έτυχε να γνωρίσω Γερμανούς για τους οποίους πραγματικά σκεφτόμουνα αν έχουν κάποιο παππού - πρόγονο από τη Μεσόγειο, ζωντανούς, κεφάτους, αλλά αυτοί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα.

Στο πανεπιστημιακό εργαστήριο που δούλευα, οι Γερμανοί είχαν ταμπουρωθεί και είχαν κάνει κλίκα και δε μίλαγαν σε κανέναν άλλον, γιατί όπως έλεγαν και οι ίδιοι είχαν γίνει μειοψηφία ενώ η πλειοψηφία των ερευνητών ήταν από άλλες χώρες (ήμασταν 2 Έλληνες, ένας Ινδός, μία Κινέζα κτλ κτλ.). Προσέξτε, δε μιλάμε να διαμαρτυρηθούν ότι πχ. σε μια γειτονιά έχουν μαζευτεί πχ μετανάστες εξαθλιωμένοι από άλλες χώρες και έχουν γίνει μειοψηφία και υποβαθμίζεται η ζωή τους, μιλάμε ότι ένιωθαν μειοψηφία στο πανεπιστημιακό εργαστήριο, δηλαδή οι απόψεις αυτές έρχονταν από ανθρώπους μορφωμένους για ανθρώπους από άλλες χώρες οι οποίοι είχαμε υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και είχαμε επιλεγεί από την αρχή διοίκησης με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια (πληρωνόμασταν για να κάνουμε έρευνα από το κράτος τους).

Συνεπώς, αυτό περί του ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι χιούμορ, από τη μία αμφιβάλλω, από την άλλη συμφωνώ με τον αναγνώστη που έγραψε το παραπάνω ποστ ότι αν κάνει χιούμορ, κάνει χιούμορ με την προσπάθεια & τα δεινά ενός λαού. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ξεκαρδιστικό γερμανικό χιούμορ..

Οπότε μποϋκοτάζ στην Sixt!

ΥΓ : Έχει τύχει να εργαστώ για κάποια χρονικά διαστήματα σε χώρες όπως Ισπανία, Αυστρία και Σουηδία και δεν έχουν καμία σχέση. Η Σουηδία παρ όλο πιο βόρεια, οι άνθρωποι ήταν πιο ανοιχτοί και προσηνείς, στην Αυστρία επίσης και έχω κρατήσει φίλους από εκεί μετά από χρόνια. Αυτό για να μη νομίζουν οι αναγνώστες ότι έχω κάτι με τους Γερμανούς ή ότι είμαι δυσπροσάρμοστος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!