tromaktiko: Εθελοντισμός" (εντός εισαγωγικών) και Special Olympics

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εθελοντισμός" (εντός εισαγωγικών) και Special Olympics



«Εθελοντής δεν γίνεται κανείς μόνο από αλτρουισμό αλλά και από εγωισμό γιατί η χαρά και η ευτυχία μας εξαρτάται και από την χαρά και την ευτυχία των συνανθρώπων μας».
Ο εθελοντισμός είναι το όχημα που μας μεταφέρει απο την κοινωνία που ζούμε, στην κοινωνία που θέλουμε να φτάσουμε..»
Με αυτά τα λόγια της Κυρίας Δεσποτοπούλου, αποφάσισα και εγώ, για πρώτη φορά στη ζωή μου να ασχοληθώ ενεργα με τον εθελοντισμό και μάλιστα στο κίνημα των Special Olympics.
Δεν είναι όλα όμως έτσι όπως μου παρουσιαστηκαν. Αν και πήγα με τις καλύτερες προθέσεις και με πάρα πολύ όρεξη να προσφέρω, κάποιοι εθελοντές και μισθωτοί κατάφεραν να μου την κόψουν απότομα . πάντα υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στον κανόνα..
Έτσι συνέβη και στη δική μου περίπτωση, όταν μία από τις εθελόντριες που ήταν στο τομέα μου, προσέφερε δωρεάν εισητήρια για τη τελετή λήξης των Special Olympics. Εμπιστευόμενη λοιπόν τα εισητήρια στο μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος της ομάδας μας, ήταν πεπεισμένη ότι θα φτάσουν στα χέρια μας. Εσφαλμένα όμως, γιατί η συγκεκριμένη κυρία, αποφάσισε να κάνει προσωπική χρήση των εισητηρίων αρνούμενη μάλιστα ότι παρέλαβε εισητήρια στα χέρια της.
Πάλι με πρωτοβουλία της ίδιας, αγοράστηκε δώρο για τον μισθωτό υπεύθυνο μας με έξοδα όλων. Καλή τη πίστη, δόσαμε όλοι το ποσό που μας είπε η ίδια που μας αντιστοιχούσε. Έπειτα από μια μικρή έρευνα καταλάβαμε αρκετοί ότι το δώρο μάλλον προοριζόταν για τον εαυτό της και ότι η μίζα της ήταν γύρω στα 60 ευρώ. (άλλη τιμή μας ανέφερε και άλλη ήταν στην πραγματικότητα).
Και ερωτώ, πώς ένα άτομο ενώ λαμβάνει μέρος ως εθελοντής σε μία τέτοια οργάνωση, απότερος σκοπός του να είναι το κέρδος, η μίζα και η κοροιδία;;
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ένα μικρό περιστατικό: υπήρχε στην ομάδα άτομο με προβλήματα και ιδιαιτερότητες και σχολιάστηκε κακώς από μέλη της υπόλουπης ομάδας, φυσικά πίσω από την πλάτη του,. αναρωτιέμαι και πάλι πώς γίνεται να υπάρχουν άτομα που λαμβάνουν μέρος στα Special Olympics ως εθελοντές, και να σχολιάζεις αρνητικά άτομα με ιδιαιτερότητες όταν φυσικά μπροστά τους είσαι ο πλέον φιλικός άνθρωπος.
Καταγγέλω λοιπόν όλους όσους ήξεραν και δε μίλησαν, αλλά και το πρόγραμμα εθελοντισμού και προς πάσα κατεύθυνση υπευθύνους για τη λάθος επιλογή ατόμων σε τόσες νευραλγικές θέσεις, εξαιτίας της επαφής με αθλητές των Special Olympics.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!