Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, οι τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά, από τη βρεφική ηλικία ακόμα, πρέπει να μην έχουν αλάτι, καθώς τα περισσότερα παιδιά πάνω από 2 καταναλώνουν πάρα πολύ νάτριο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση.
Το αλάτι βρίσκεται «κρυμμένο» στις τροφές και δεν χρειάζεται να το προσθέτουμε κι εμείς.
Παραδείγματος χάρη το άσπρο ψωμί που καταναλώνουν τα παιδιά μας, μπορεί από μόνο του να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε νάτριο.
Καλό θα είναι λοιπόν να αποφεύγετε την προσθήκη αλατιού στα φαγητά σας, κάτι που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει ολόκληρη την οικογένεια.
Οι επιστήμονες είναι πλέον ιδιαίτερα διστακτικοί και με την προσθήκη ζάχαρης, η οποία ούτως ή αλλιώς υπάρχει στα φρούτα ή στο γάλα και προτείνουν να δίνετε στα παιδιά σας γλυκά περιστασιακά και όχι σε καθημερινή βάση.