tromaktiko: Απάντηση σε: "Καταγγελία για UWIN 54464"

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απάντηση σε: "Καταγγελία για UWIN 54464"



Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο τβν 54... ελέγχονται από την ΕΕΤΤ και μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν την εντολή και συναίνεσή σου να σου στέλνουν τόσα μηνύματα!
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/uwin-54464.html)

Πως έγινε αυτό; Κάπου είδες μια ωραία διαφήμιση να παίξεις ένα παιχνίδι, ή να κατεβάσεις μια τσόντα, ή να μετρήσεις το IQ σου, ή να μάθεις ποιο τραγούδι ήταν hit την μέρα που γεννήθηκες, ή να εντοπίσεις το κινητό ενός φίλου σου, ή οτιδήποτε άλλο. Εκεί για να ολοκληρώσεις την διαδικασία έπρεπε να τσεκάρεις το κουτάκι που λέει "I agree" ή "Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους χρήσης" Φυσικά ΔΕΝ διάβασες τους όρους απλά τσέκαρες το κουτάκι. Ετσι όμως έδωσες την εντολή και αποδέχτηκες τις χρεώσεις για τα SMS που θα σου στέλνουν, οπότε καλώς σου τÎ! ± έστειλαν και καλώς θα τα πληρώσεις!

Στο άλλο θέμα που θίγεις, λες ότι έκανες την διαγραφή σου και παρ' όλα αυτά σου έστειλαν την επόμενη μέρα πάλι μηνύματα. Σε ρωτώ εγώτο εξής απλό, οποιαδήποτε άλλη ημέρα σου έστειλαν; (την μεθεπομένη, τρεις μέρες μετά κλπ.) Δεν σκέφτηκες το απλούστατο ενδεχόμενο, στον χρόνο που παρεμβλήθηκε από την στγμή που ο υπάλληλος βάρδιας παρέλαβε την αίτηση διαγραφής σου, μέχρι αυτή να φτάσει στους διαχειριστές βάρδιας της database (προφανώς την άλλη μέρα το πρωΐ) να υπήρχε ήδη προγραμματισμένο πακέττο μηνυμάτων που έφευγαν αυτόματα από τον server τους και ! ήταν ακόμα μέσα το τηλέφωνό σου;

Πάψε να αντιμετωπίζεις κακόπιστα τους άλλους, δεν εντοπίζουν παραθυράκια, είναι απόλυτα νόμιμη κα αυστηρά ελεγχόμενη η δραστηριότητά σου. Μάθε εσύ να διαβάζεις τα disclaimers πριν υπογράφεις (το τσεκάρισμα του κουτιού είναι αναγνωρισμένη ψηφιακή υπογραφή) και κάνε την αυτοκριτική σου. Ούτε η εταιρία σου φταίει, ούτε ο πάροχός σου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!