tromaktiko: Τατούλης - Σγουρός 1-0...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τατούλης - Σγουρός 1-0...



Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η σημερινή απόφαση της ΕΝΠΕ που αποτελεί τον καταλύτη για την λύση της απεργίας των ταξί, αποτελεί μια νίκη στα σημεία για τον Πέτρο Τατούλη, απέναντι...
στο Γιάννη Σγουρό στην άτυπη προεκλογική περίοδο για την προεδρία της ΕΝΠΕ. Ο Πετράν που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τον πολιτικό χαρακτήρα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην σημερινή συνεδρίαση κρατούσε στα χέρια του τον καταλύτη για την λύση... του προβλήματος στην μορφή απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, και μάλιστα ομόφωνης.

Έθεσε λοιπόν σε γνώση των υπολοίπων Περιφερειαρχών την απόφαση αυτή με την οποία από τις 11 Ιουλίου στην Πελοπόννησο έχουν παγώσει με εντολή Τατούλη και απόφαση του ΠΕΣΥ όλες οι εκδόσεις νέων αδειών ταξί, και με την εγγύηση της Περιφέρειας και του ΠΕΣΥ σχεδιάζεται η συνέχιση του διαλόγου των συνδικαλιστών με το Υπουργείο για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Με την πολιτική αυτή διαδικασία ο Πετράν απέφυγε έξυπνα το σύνηθες καπέλωμα του Γιάννη Σγουρού που αγνοώντας το πολιτικό παιχνίδι επιχειρεί με κομματικούς όρους να πάρει προβάδισμα απέναντι στο Πέτρο Τατούλη σε μια υπόγεια διαδικασία επιλογής του προσώπου που θα στηριχθεί για πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Το τάκλιν του Πέτρου Τατούλη λοιπόν σήμερα στην ΕΝΠΕ και η προώθηση μια πολιτικής λύσης που ούτε η κυβέρνηση είχε καταφέρει να διαμορφώσει ούτε η αντιπολίτευση που παράπαιε μεταξύ λαϊκισμού και κομματικής αλιείας ψήφων, αναδεικνύει ακόμα μια φορά το πολιτικό προβάδισμα του στην σκακιέρα των Περιφερειών, που δεν απέχει όμως πολύ και από αυτή τη κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ολοένα και περισσότεροι σοβαροί διαμορφωτές τη πολιτικής του κυβερνόντος κόμματος πάντως, βλέπουν την 'ρηξικέλευθη', όπως χαρακτηρίζονταν πέρυσι τέτοια εποχή, επιλογή Παπανδρέου στο πρόσωπο του ανεξάρτητου Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο, ως μια εξαιρετική επιλογή για την θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ, κάτι που κάνει τον Γιάννη Σγουρό να χάνει το χρώμα του.

Το παιχνίδι των περιφερειών πάντως, παρότι στην σκιά της κρίσης και της κεντρικής πολιτικής που αγκομαχεί στον αγώνα της επιβίωσης δεν είναι τόσο δημοφιλές, αποτελεί το ένα νέο πεδίο παραγωγής πολιτικής. Όπως συχνά λέει ο Πετράν η πολιτική στις Περιφέρειες οφείλει να κινείται στο τρίπτυχο ενός 'άδολου, ακομμάτιστου πατριωτισμού', και ασχέτως με το αν αυτό πραγματικά επιτυγχάνεται δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι στην Ελλάδα των Περιγυριών στο πεδίο αυτό βρίσκεται η πηγή από όπου θα ξεκινήσει το διάδοχο πολιτικό σκηνικό μετά το τέλος της κρίσης.  
http://dimotikosafari.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!