Ένα κεφαλοτύρι, βάρους 1.054 κιλών παρασκεύασαν και παρουσίασαν στη Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά, τυροκόμοι του χωριού, που ελπίζουν πως θα γράψουν τη δική τους σελίδα στο βιβλίο με τα...
παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες! Η κεφαλογραβιέρα που παρουσιάστηκε και ζυγίστηκε ενώπιον των πολιτών, που επισκέφθηκαν τα Ζωνιανά ξεπέρασε τον ένα τόνο, αφού ζυγίστηκε 1054 κιλά και έτσι πλέον οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν και επίσημα το ρεκόρ Γκίνες από ένα χωριό της Ιταλίας, όπου είχε παρασκευαστεί ένα τυρί ίδιου τύπου 534,7 κιλών.
Την μέτρηση του τυριού με διάμετρο δύο μέτρα έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ενώ οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς υπήρξαν οι επίσημοι μάρτυρες κατά την ζύγιση, προκειμένου η μαρτυρία τους να συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα σταλεί στα Ρεκόρ Γκίνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών.
Το ρεκόρ ουσιαστικά έχει «σπάσει» από τα Ζωνιανά, ωστόσο μένει ο φάκελος να γίνει αποδεκτός από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.
Στα Ζωνιανά συγκεντρώθηκαν την Κυριακή περισσότεροι από έξι χιλιάδες άνθρωποι, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το γιγάντιο τυρί, που έγινε ανάρπαστο σε ελάχιστη ώρα, αλλά και να γευτούν νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και οι γυναίκες του χωριού.
Πηγή και φωτογραφία: Goodnet.gr
Την μέτρηση του τυριού με διάμετρο δύο μέτρα έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ενώ οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς υπήρξαν οι επίσημοι μάρτυρες κατά την ζύγιση, προκειμένου η μαρτυρία τους να συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα σταλεί στα Ρεκόρ Γκίνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών.
Το ρεκόρ ουσιαστικά έχει «σπάσει» από τα Ζωνιανά, ωστόσο μένει ο φάκελος να γίνει αποδεκτός από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.
Στα Ζωνιανά συγκεντρώθηκαν την Κυριακή περισσότεροι από έξι χιλιάδες άνθρωποι, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το γιγάντιο τυρί, που έγινε ανάρπαστο σε ελάχιστη ώρα, αλλά και να γευτούν νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και οι γυναίκες του χωριού.
Πηγή και φωτογραφία: Goodnet.gr