tromaktiko: Πίστιν εις την πατρίδα ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2011 Β' ΕΣΣΟ στη Λάρνακα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πίστιν εις την πατρίδα ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2011 Β' ΕΣΣΟ στη Λάρνακα



Τη διαβεβαίωση προς τους νέους στρατιώτες ότι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας με σεβασμό στα δικαιώματα και τη προσωπικότητα τους, έδωσε...
σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ύστερα από την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2011 Β' ΕΣΣΟ, στο ΚΕΝ Λάρνακας που έγινε στην παρουσία και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης αφού συνεχάρη την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και τους εκπαιδευτές των ΚΕΝ καθώς και τους νέους στρατιώτες γιατί όπως είπε έχουν ολοκληρώσει με «επιτυχία και επάρκεια το βασικό μέρος της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, είπε ότι θα ακολουθήσουν οι εκπαιδεύσεις στις ειδικότητες στις μονάδες όπου έχουν τοποθετηθεί».

Πρόσθεσε πως «με μεγάλη ικανοποίηση φέτος με τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Αμυνας υπό την ηγεσία του Κώστα Παπακώστα και τη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς, έχει περιοριστεί δραστικά το απαράδεκτο φαινόμενο της φυγοστρατίας. Είμαστε όλοι και πρέπει να είμαστε ισότιμοι τόσο στα δικαιώματα στην πολιτεία μας αλλά και στις υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα μας» σημείωσε.

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τόσο τους νέους στρατιώτες όσο και τις οικογένειες τους ότι «θα υπηρετήσουν τη θητεία τους μέσα σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά με σεβασμό στα δικαιώματα και την προσωπικότητα τους και με κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν. Τους εύχομαι καλή θητεία για το καλό της πατρίδας μας, εμείς θα είμαστε μαζί τους συμπαραστάτες και φύλακες της κοινής μας προσπάθειας να υπερασπίσουμε τη πατρίδα μας η οποία είναι ημικατεχόμενη» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το χρέος μας».

Την τελετή ορκωμοσίας που ξεκίνησε με αγιασμό από τον Πατέρα Παρασκευά, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Λάρνακας, ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.

Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι πήραν άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί προκειμένου να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τους δικούς τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!