tromaktiko: Το ΕΣΥ του 2011

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το ΕΣΥ του 2011



Σχετικά με ένα πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε σε στενό συγγενικό μου πρόσωπο, είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω...
μερικά από τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σε περιφερειακό νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. .

Συγκεκριμένα η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας θυμίζει εποχές προπολεμικής Ελλάδας και δε διαφέρει από αντίστοιχα συστήματα τριτοκοσμικών χωρών. Απουσία στοιχειώδους οργάνωσης, κτιριακές εγκαταστάσεις που θυμίζουν γιαπί της δεκαετίας του '50, θάλαμοι στους οποίους βρίσκονταν ασθενείς με εντελώς διαφορετικά νοσήματα ( π.χ. αλλοδαπός τραυματισμένος από συμπλοκή δίπλα σε ηλικιωμένες με παθολογικά προβλήματα, μικρά κοριτσάκια δίπλα σε διασωληνωμένους ηλικιωμένους). Αναφορικά με την καθαριότητα με τόσες κατσαρίδες, έντομα και ακαθαρσίες σε κεντρικά σημεία του νοσοκομείου, υγιής να εισέλθεις σίγουρα αποκτάς κάποιο πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να τα παραβλέψει περιμένοντας να λειτουργήσει η ικανότητα και το φιλότιμο των Ελλήνων γιατρών. Παρ' όλα αυτά η κατάσταση με τους γιατρούς είναι ακόμη χειρότερη! Η διάσταση απόψεων μεταξύ των γιατρών σχετικά με την υγεία του προσώπου δημιουργούσε απορία και απόγνωση στους συγγενείς. Η αμέλεια σε προβλήματα ρουτίνας ήταν τέτοια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του ασθενούς.

Συμπερασματικά ο κύριος Λοβέρδος που πιστεύει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο έχει επισκεφτεί κάποιο περιφερειακό νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Ή χρειάζεται παρέμβαση της τρόικα για να γίνει η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία ανθρώπινη;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!