tromaktiko: Άραγε ποιος φταίει για την ελλιπή επάνδρωση της 24ης ΕΥΠ στο Λιτόχωρο;

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Άραγε ποιος φταίει για την ελλιπή επάνδρωση της 24ης ΕΥΠ στο Λιτόχωρο;



Μεγάλα τα παράπονα των συναδέλφων που υπηρετούν στην 24η ΕΥΠ στο Λιτόχωρο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους οι υπηρεσίες πάνε πέντε (5) μέσα και μία (1) έξω [5-1], κατάσταση που προβλέπεται να χειροτερεύσει εξαιτίας των Αποσπάσεων και των "αεροπλανικών αδειών".
Μάλιστα οι συνάδελφοι συγκρίνουν την άσχημη κατάσταση που βιώνουν με ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες μονάδες του στρατοπέδου όπου οι υπηρεσίες είναι υποφερτές καθώς πηγαίνουν (2-1) ή (1-1).
Ο νέος διοικητής, ταγματάρχης Κωνσταντίνος Σμυρνής, κόβει συστηματικά τα οδοιπορικά των στρατιωτών με αποτέλεσμα να σκορπά την απογοήτευση στους ελάχιστους φαντάρους που "σκοτώνονται στην σκοπιά" και περιμένουν να πάρουν μια ανάσα από την άδεια που τους αντιστοιχεί.
Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν αντιστοιχούν 20 υπηρεσίες σε 30 ένοπλους, που επιπλέον θα κάνουν και τις υπηρεσίες που αναλογούν στους άοπλους συναδέλφους τους, λόγω εμπλοκής.
Που όμως οφείλεται η εμπλοκή των συναδέλφων;
Μα στην χαμηλή επάνδρωση της μονάδας εξαιτίας των πολλών Αποσπάσεων σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και σε βυσματικά πόστα, αλλά και της αλόγιστης αποδοχής υπηρεσίων από την προηγούμενη διοίκηση του Ιωάννη Ζαφείρη.
Καταθέτουμε αναλυτική λίστα των Αποσπάσεων:
ΧΧΙΥΤΘΤ 7 άτομα
ΚΑΑΥ 16 άτομα
ΛΑΦΛΙ 2 άτομα
19 ΜΕ 2 άτομα
ΣΠΛΙ 1 άτομο
ΛΑΦ ΚΟΖΑΝΗΣ 2 άτομα
24 ΛΜΧ 1 άτομο
ΙΠΒΑΛ 4 άτομα
Σύνολο Αποσπάσεων 35 φαντάροι, οι περισσότΕρες των οποίων έγιναν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ).

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι και τα στελέχη έχουν ξεπεράσει το όριο των αντοχών τους. Ειδικά οι φαντάροι είναι κουρασμένοι και ψυχολογικά καταπονημένοι.
Την κατάσταση επιβαρύνει ο διοικητής με τις συνεχείς αυθαιρεσίες του:
Η 5θήμερη άδεια του 15Αύγουστου ακόμα να δοθεί και οι στρατιώτες την περιμένουν ως τιμητική έως τις 15 Οκτώβρη, αντί για μέχρι την 1η Δεκέμβρη που ισχύει σε άλλες μονάδες.
Επιπλέον ο διοικητής θα κόψει τις άδειες από 5-13 Σεπτέμβρη εξαιτίας της επιθεώρησης της μονάδας από την Ταξιαρχία και επίσης μεταξύ 16-26 Σεπτέμβρη πριν από την άσκηση (σκοινάκια). Το παράδοξο είναι ότι ενώ τελειώνει η άσκηση να κόβει και άδειες μια βδομάδα μετά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να πάρουν όλοι την άδεια λόγο εμπλοκής και οι φαντάροι που υπηρετούν 8μηνο να μην προλάβουν να πάρουν άδειες που απολύονται.
Αυτά συμβαίνουν σε μια επιλαρχίοα υποστηρίξεως που βάζει τους φαντάρους της να κάνουν τόσες σκοπιές για τη Τεθωρακισμένη Ταξιαρχεία.
Αναρωτιόμαστε, δεν παραβιάζονται οι σχετικές διαταγές όταν μετά από τρεις (3) υπηρεσίες, ο στρατιώτης συνεχίζει να κάνει συνεχώμενα σκοπιά;
Ο ταγματάρχης Κωνσταντίνος Σμυρνής διατάζει τους φαντάρους εκτός των άλλων να φτιάχνουν εφοριαμούς και τους τεντώνει απίστευτα.
Είναι θέμα χρόνου να έχουμε ατύχημα σε στρατιώτη στην σκοπιά ή σε άλλη υπηρεσία, λόγο κατάπτωσης.
Οι φαντάροι είναι όλοι ρημαγμένοι από την κούραση.
Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση οδηγεί τους στρατιώτες να αναζητήσουν ατομικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους. Όμως, αφενός μεν το βύσμα συντηρεί το πελατειακό σύστημα που εκμεταλλεύονται πολιτικοί και στρατιωτικοί, αφετέρου δημιουργεί τρομερή ένταση μεταξύ των συναδέλφων. Το θέμα είναι να βελτιωθεί συνολικά η κατάσταση και για όλους. Όχι απλώς μερικοί να ξεφύγουν για ένα διάστημα, φορτώνονατς επιπλέον βάρη στις πλάτες των υπόλοιπων φαντάρων που αρνιούνται αυτή την αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύση.
Η παραπάνω επιστολή-καταγγελία αποκαλύπτει τα βασικά προβλήματα και τους πραγματικούς ένοχους της τραγικής χακί καθημερινότητας που βιώνουν οι συνάδελφοι.
Την ώρα που ο ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης προαναγγέλλει την αύξηση της στρατιωτικής θητεάις κατά τρεις (3) μήνες, με πρόσχημα την χαμηλή επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, αποδεικνύονται τα εξής:
Συνάδελφοι φαντάροι χώνονται άσχημα, τους κόβουν τις άδειες-εξόδους και οδοιπορικά γιατί τπο ΓΕΣ αποσπά στρατιω΄τες στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις για να κάνουν τους υπηξρέτες των αξιωματικών.
Το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που έθρεψαν και θρέφουν τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συνεχίζει να ζει ημέρες δόξας βολεύοντας τους ημετέρους. Είναι ένα άθλιο σύστημα βολέματος των κομματικών βυσμάτων και των γόνων πλουσίων οικογενειών που η στρατιωτική ηγεσία και οι αξιωματικοί σιγοντάρησαν, στο οποίο ποτέ δεν αντιστάθηκαν, αντίθετα αποτέλεσαν και αποτελούν βασικούς μοχλούς, καθώς στην πλάτη των φαντάρων που λιώνουν στην σκοπιά και στην αγγαρεία, αυτοί κάνουν δημόσιες σχέσεις για να ανέβουν ιεραρχικά.
Τέλος δεν λείπουν και οι διοικητές που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καριέρα τους. Προκειμένου να φανούν αρεστοί στους ανωτέρους τους αναλαμβάνοιυν έργο που γνωρίζουν ότι δε μπορούν να το φέρουν εις πέρας οι υφιστάμενοι τους, φαντάροι και μόνιμα στελέχη.
Αυτός είναι λοιπόν ο ελληνικός στρατός. Αυτή είναι η κατάσταση που δημιούργησαν και εκμεταλλεύονται πολιτικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ενίσχυσαν οι αρχηγοί ΓΕΣ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης ας σταματήσουν λοιπόν να απειλούν την νεολαία με αύξηση της θητείας και άλλα αντιδραστικά μέτρα (κόψιμο αναβολών, εργασιακή εκμετάλλευση Ι4-Ι5 κλπ). Τα προβλήματα που βιώνουμε έχουν την σφραγίδα τους. Δε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν. Απλώς τα εκμεταλλεύονται για να κάνουν την ζωή μας χειρότερη.
Μοναδική λύση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για την συλλογική βελτίωση της ζωή μας είναι η αναγνώριση του δικαιώματος στον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των φαντάρων και η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
www.diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!