tromaktiko: Δέκα μήνες νωρίτερα ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού έναντι €2,7 εκατ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δέκα μήνες νωρίτερα ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού έναντι €2,7 εκατ.



Δέκα μήνες νωρίτερα θα ολοκληρωθεί το έργο της διαπλάτυνσης του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού καθώς...
αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους και όχι τον Οκτώβριο του 2012, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί.

Επίσης και ο κυκλικός κόμβος του ΓΣΠ που θεωρείται «αδελφό έργο» για την απάμβλυνση του κυκλοφοριακού στην περιοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί τρεις περίπου μήνες πιο γρήγορα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσής του.

Το κίνητρο του «μπόνους» λειτούργησε στα δύο έργα, με τον κατασκευαστή του πρώτου έργου να εξασφαλίζει επιπλέον περίπου 2,7 εκατ. ευρώ στη σύμβαση και του δεύτερου περίπου 700.000 ευρώ.

Η παράδοση θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο του 2012 αλλά φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων και αναπληρωτής γ. διευθυντής του υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης, εξήγησε πως αυτό θα καταστεί εφικτό λόγο του κινήτρου των εννέα χιλιάδων ευρώ την ημέρα για πιο γρήγορη αποπεράτωση του έργου.

Όσον αφορά στα έργα που σχεδιάζονται, ο υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι αυτό που μπορεί να πει σε αυτό το στάδιο «είναι ότι θα υπάρξει μελέτη της μεθοδολογίας, η οποία θα υποβοηθήσει στο να υπέχουμε αναπτυξιακά έργα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πείσει το υπουργείο Οικονομικών ότι χρειάζονται αυτά τα αναπτυξιακά έργα να γίνουν τώρα χωρίς επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!