tromaktiko: Μπόνους $380 εκ. για τον Tim Cook

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μπόνους $380 εκ. για τον Tim Cook



Η Apple επέβαλε προς την επιτροπή χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ την αίτηση 8-Κ λόγο των αλλαγών στην ανώτατη διοικητική θέση της εταιρείας.
Η "8-Κ", είναι η αναφορά της "τωρινής κατάστασης" που οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν για ενημέρωση της επιτροπής χρηματιστηρίου και των μετόχων της εταιρείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ενημερώνουν τους επενδυτές για την παραίτηση του Steve Jobs από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, την προαγωγή του Tim Cook στην ίδια θέση, και τον ορισμό του Cook ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Επιπρόσθετα:

"Σε συνάντηση με την τοποθέτηση του κ. Cook στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβραβεύει τον κ. Cook με 1,000,000 μετοχές. 50% των μετοχών θα διαβιβαστούν την 24η Αυγούστου του 2016, και το υπόλοιπο 50% θα διαβιβαστεί στις 24 Αυγούστου του 2021, εφόσον ο κ. Cook εξακολουθεί να εργάζεται στην Apple τις ημερομηνίες αυτές."

Με σημερινές τιμές, οι μετοχές έχουν αξία $383 εκατομμύρια. Το 2010 ο Tim Cook ως Εκτελεστικό Διευθυντής έλαβε συνολικά $58 εκατομμύρια σε μισθούς, μπόνους, και μετοχές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!