tromaktiko: "Από το επαχθές ελληνικό χρέος τα 423 δισ. ευρώ είναι πανωτόκια..."

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"Από το επαχθές ελληνικό χρέος τα 423 δισ. ευρώ είναι πανωτόκια..."



Ως επαχθές, και προϊόν ληστρικών πανωτοκίων των δανειστών, προσδιόρισε το ελληνικό χρέος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος σε συνάντηση του το μεσημέρι με τους πολιτικούς συντάκτες..."Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κάναμε αγώνα για να πείσουμε τις κυβερνήσεις για τα πανωτόκια. Η Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα πήρε 67 δισ. δάνεια, τα οποία με τα ληστρικά πανωτόκια έγιναν 380 συν άλλα 110 δισ. τώρα" είπε ο κ. Βελόπουλος. "Δεν μπορώ να αντιληφθώ, το χρέος αυτό είναι επαχθές ή δεν είναι; Είναι απότοκος πανωτοκίων ή δεν είναι; Καλή η σχολή του Σικάγου και ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά θα ήταν προτιμότερο να αντιληφθούμε τι λέμε πολλές φορές σε σχέση με τους διεθνείς τοκογλύφους".

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε επίσης για τα σενάρια συνεργασιών, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει την σημερινή έφοδο της Ιταλικής Δικαιοσύνης στα γραφεία οίκων αξιολόγησης στην ιταλική πρωτεύουσα.

"Προσωπικά, δεν έχω καμία διάθεση να γίνω υπουργός κυβέρνησης που ξεπουλάει τα πάντα, όποια κι αν είναι αυτή. Θεωρώ ότι το πολιτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές και δεν είναι θέμα προσώπων μόνο, αλλά και πολιτικών. Προτιμώ ένα πρωθυπουργό όποιος κι αν είναι αυτός, αρκεί να κάνει αυτό που έκανε ο Μπερλουσκόνι σήμερα, να χτυπήσει τους οίκους αξιολόγησης και όχι να τους χαϊδεύει. Έναν τέτοιον χρειάζεται ο τόπος".

Έφοδος του εισαγγελέα σε Standard and Poor's και Μoody's στην Ρώμη
Υπενθυμίζεται ότι, οι Ιταλικές δικαστικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στα γραφεία των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor's και Moody's στη Ρώμη. Μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν σε καταναλωτικές οργανώσεις για την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο εισαγγελέας κατέσχεσε έγγραφα ενώ έδωσε και εντολή να ερευνηθούν οι δραστηριότητες τριών στελεχών της S&P και ενός από τη Moody's.

Τις καταγγελίες είχαν διατυπώσει στα αρμόδια όργανα καταναλωτές που υποστήριξαν ότι οι αρνητικές και απαισιόδοξες εκτιμήσεις των οίκων προκάλεσαν την μεγάλη μείωση της τιμής των μετοχών.

Η Ιταλία έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο κερδοσκοπικών πιέσεων που έχουν οδηγήσει στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού ενώ έχουν καταβαραθρώσει το Χρηματιστήριο του Μιλάνου.
http://tsiliadoros.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!