tromaktiko: Ανακαλούνται 54 υπερταχείες στην Κίνα

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανακαλούνται 54 υπερταχείες στην Κίνα



Ανακαλούνται 54 υπερταχείες στην Κίνα Έπειτα και από την απόφαση της κινεζικής ηγεσίας να αναστείλει κάθε νέο κατασκευαστικό σχέδιο που αφορά το φιλόδοξο σιδηροδρομικό της δίκτυο, σήμερα η...
υπ΄αριθμόν 2 κατασκευάστρια τρένων στην Κίνα, CNR Corp Ltd, αποφάσισε να ανακαλέσει για «τεχνικούς λόγους» 54 υπερταχείες αμαξοστοιχίες της γραμμής Πεκίνο-Σανγκάη, η οποία εγκαινιάσθηκε πρόσφατα.
Της απόφασης είχει προηγηθεί το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα της 23ης Ιουλίου όταν δυο υπερταχείες συγκρούσθηκαν στην περιοχή Ουαντσού της ανατολικής Κίνας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 άνθρωποι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της CNR Corp Ltd, η ανάκληση των τρένων της σειράς CRH380BL δεν θα επηρεάσει τα συμβόλαια της εταιρείας με τους πελάτες της, θα προκαλέσει ωστόσο απροσδιόριστο κόστος.
"Η εταιρεία ανακαλεί 54 τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν κατασκευάσει θυγατρικές μας και τα οποία λειτουργούν ήδη, για συστηματικό έλεγχο ορισμένων τεχνικών προβλημάτων", τονίζεται στην ανακοίνωση της CNR Corl Ltd, στην οποία επισημαίνεται ότι "με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν εγγυήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!