tromaktiko: Πτωχεύουν 60 εταιρείες την ημέρα - Τραγικά τα στοιχεία που φτάνουν στο Υπ. Οικονομικών

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Πτωχεύουν 60 εταιρείες την ημέρα - Τραγικά τα στοιχεία που φτάνουν στο Υπ. Οικονομικών



Γράφει ο Α.
Βυθιζόμαστε μέρα με την μέρα, ανεξάρτητα της Παγκόσμιας κρίσης
Απίστευτα είναι τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών και αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία...
περισσότερες από 4000 επιχειρήσεις ζήτησαν τους τελευταίους τρεις μήνες από τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα., δηλαδή να κάνουν χρήση από τους πιστωτές τους.
Μάλιστα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κος Βενιζέλος, είναι τόσο δραματικά που το Υπουργείο ανησυχεί πως από τον Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για πτωχεύσεις εταιρειών ίσως ξεπεράσουν τις 2000 χιλιάδες μηνιαιώς.
Αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες του Υπουργείου, τότε θα μιλάμε για πάνω από 15 χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση για να υπαχθούν στο άρθρο 99 μέσα στο 2011.

Ελεγχοι του Υπουργείου για "μεθοδευμένες" πτωχεύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το "Πρώτο Θέμα", κορυφαίος Έλληνας μπιζνεσμαν, με εταιρείες σε 4-5 χώρες του εξωτερικού, δήλωσε πως ο τζίρος στην Ελλάδα είναι πλέον μηδαμινός. Με δεδομένο πως οι περισσότερες ειδήσεις πλέον προέρχονται από το εξωτερικό, με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε πως η λύση είναι να ενταχθεί στο άρθρο 99 (ασχέτως αν έχει πρόβλημα ρευστότητας) και να γλιτώσει για 1-2 χρόνια τόκους και φόρους με την μέθοδο της απαλλαγής που προβλέπει ο νόμος.
Ωστόσο από το Υπουργείο το προσεχές διάστημα θα δώσει το πράσινο φως στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει ελέγχους σε εταιρείες που θέλουν να υπαχθούν στο άρθρο 99, αν είναι βιώσιμες μετά την υπαγωγή τους στο άρθρο και αν ο λόγος που θέλουν να μπουν είναι καθαρά για να γλιτώσουν φόρους και τόκους, άρα πρόκειται για εικονική και μεθοδευμένη πτώχευση.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!