tromaktiko: 6η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

6η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου



Το πιο εντυπωσιακό θέαμα παρουσίασαν στις Βόρειες Σποράδες, μεταξύ Σκοπέλου και Αλονήσου, 43 σκαριά υψηλών προδιαγραφών... με πληρώματα έτοιμα να διεκδικήσουν τα βαρύτιμα έπαθλα της διοργάνωσης στην πρεμιέρα της 6ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου.

Στο αγωνιστικό μέρος διεξήχθη μια κούρσα με θαυμάσιες καιρικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, με βορειοανατολικό άνεμο που έτρεχε μέχρι και 24 ν.μ και με τα σκάφη να εφαρμόζουν κατά βούληση την τεχνική τους.

Ήταν ένας αγώνας προδιαγραφών όρτσα – πρίμα απόστασης 7,3 ν.μ, εκτός από την κατηγορία ORC C τα σκάφη της οποίας αρμένισαν μέχρι τα Γαϊδουρονήσια διανύοντας απόσταση 24 ν.μ.

Τα σκάφη που ξεχώρισαν την πρώτη ημέρα ήταν το JINETERA με το Θάνο Ανδρόνικο στο τιμόνι (κατηγορία IRC), το ELLINIX X με κυβερνήτη το Στέργιο Λεονταρίδη (κατηγορία ORC A), το GRANMA X με κυβερνήτη το Χριστόφορο Πριτσούλη (κατηγορία ORC B) και το MEDOUSA II με κυβερνήτη τον Στέφανο Κιρατσούς (κατηγορία ORC C).

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Συγκίνηση προκάλεσε ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής ο οποίος αρχίζοντας την ομιλία του, δεν αναφέρθηκε στη διοργάνωση, αλλά στη φωτιά που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου και στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου του πυραγού Αθανάσιου Λυμπέρη ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Τα χειροκροτήματα που ακολούθησαν συνεχίσθηκαν όταν ο πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου, Βύρων Μπέλλος, αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας πως «μπορεί οι ιστιοπλόοι να εύχονται για αέρα, αλλά εάν είναι να σβήσει η φωτιά, τότε καλύτερα να μη φυσάει και να μη γίνουν αγώνες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!