Κάποιοι το είδαν «πονηρά»: Τι ακόμα δεν είχε διαλυθεί; - Τα πανεπιστήμια.
Άρα ας κάνουμε μια μεταρρύθμιση δηλ. αποδιοργάνωση, για να μην δουλεύει τίποτα!
Οι ίδιες «παρέες πανεπιστημιακών αγραμμάτων» που πρότειναν τις αλλαγές, οι ίδιες κάνουν και δήθεν αντιπολίτευση, για να τα χάσει ο μέσος πολίτης, ότι κάτι αλλάζει!
Με απλά λόγια ο γιος του Πρύτανη, η κόρη, ο εραστής, η ερωμένη, ή όποιος πληρώσει, που θα έμπαινε στη θέση καθηγητή με τον παλιό νόμο θα μπει και με τον καινούργιο! Μη φοβάστε διεφθαρμένοι, τίποτα δεν αλλάζει!
Πρόκειται για μια ακόμα περίεργη «συρραφή» δοξασιών από ανεπαρκείς «Συμβούλους», ή και για μια απλή, μερική επαναφορά των νόμων της Χούντας και του Μεταξά, την ιδεολογία των οποίων, έχουν ενστερνιστεί οι ανωτέρω Σύμβουλοι! Το «κόψε ράψε» συνεχίζεται και κανείς δεν ντρέπεται! Το 80% του νομοσχεδίου στηρίζεται στην «εξαίρεση»!
Η διακομματική συμμορία στις δόξες της: Άτομα διεφθαρμένα υπεράνω υποψίας, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους συνασπίζονται στο όνομα του κέρδους και ψηφίζουν, στηρίζουν τους κάθε λογής ανεπαρκείς στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με κριτήριο τον χρηματισμό, το σεξ και την υποτέλεια στην «διακομματική συμμορία». Τα παράνομα πλαστά πτυχία έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας και η εισαγγελία, το ΣΕΕΔΔ, και το Υπουργείο δεν τα βλέπει, ενώ τα έχουν μπροστά τους. Πολλά διεφθαρμένα πολιτικά γραφεία ΠΑΣΟΚ τα «πιάνανε» από τους δεξιούς και προωθούσαν μόνο δεξιούς, ενώ κορόιδευαν συστηματικά τους ψηφοφόρους τους με προσόντα! Για τον λόγο αυτό οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ Καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ είναι μια μικρή μειοψηφία και δεν πρέπει να τους συγχέουμε με τους διεφθαρμένους της «διακομματικής συμμορίας», που προσεγγίζουν γονυπετώς και με τον «οβολό ανά χείρας» τον εκάστοτε Υπουργό! Άντε καλές εισπράξεις!
Κατά των αλλαγών οι δεξιοί και οι διεφθαρμένοι πρυτάνεις, γιατί φοβούνται μήπως διαλυθεί το «στημένο διακομματικό πληρωμένο παιχνίδι» δηλ. βάλε εσύ τον αγράμματο δικό σου Λέκτορα στην Θεσσαλονίκη, για να βάλλω τον δικό μου αγράμματο Λέκτορα στην Πάτρα!
Να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κάλεσαν τους βουλευτές οι πρυτάνεις, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασής τους σε χώρο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Στο τέλος της συνεδρίασης οι πρυτάνεις κατέληξαν σε κείμενο στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζουν: "η Σύνοδος καλεί την ύστατη αυτή στιγμή τη Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια όπως έχει και, επιπλέον, να προασπίσει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο".
Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται ακόμη ότι "το σχέδιο νόμου που εισάγεται για ψήφιση δεν μπορεί στην παρούσα του μορφή να σηματοδοτήσει την ουσιαστική και λειτουργική μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και χρειάζεται η κοινωνία". Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι πρυτάνεις στην έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, που, όπως τονίζουν "επιβεβαίωσε τα συνταγματικά αδιέξοδα και τις νομοθετικές κακοτεχνίες του νομοσχεδίου που είχε έγκαιρα επισημάνει η Σύνοδος".
Οι πρυτάνεις αναφέρονται λεπτομερώς στο νομοσχέδιο, τονίζοντας:
Δεν αποδίδει αποκλειστικά ελεγκτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο Συμβούλιο.
Δεν αποδίδει το σύνολο των διοικητικών και ακαδημαϊκών αρμοδιοτήτων στη Σύγκλητο και ταυτόχρονα καταργεί το πρυτανικό συμβούλιο ως όργανο καθημερινής διαχείρισης.
Δεν προβλέπει την άμεση εκλογή του πρύτανη, των αντιπρυτάνεων και των κοσμητόρων από τα αντίστοιχα όργανα της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Δεν διατηρεί το Τμήμα ως βασική ακαδημαϊκή και διοικητική μονάδα του Ιδρύματος, καθώς και τον Τομέα ως ενιαία εκπαιδευτική και ερευνητική οντότητα.
Δεν διασφαλίζει την δημόσια χρηματοδότηση Ιδρυμάτων, έρευνας και φοιτητικής μέριμνας.
Τέλος, οι πρυτάνεις αναφερόμενοι στις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο, τονίζουν ότι δεν αλλάζουν τον πυρήνα της λογικής του νομοσχεδίου που επιμένει στο ολιγαρχικό μοντέλο διοίκησης. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η παύση εκλεγμένων οργάνων είναι κίνηση που δεν αποτολμήθηκε ποτέ στο παρελθόν και από κανέναν και συνιστά αυταρχισμό.
Η κ. Διαμαντοπούλου έχασε την ευκαιρία και το τρένο να κάνει πραγματική αλλαγή στα Πανεπιστήμια, θεσπίζοντας ένα «εξωπανεπιστημιακό όργανο», που θα έλεγχε τα πραγματικά προσόντα των καθηγητών και τα πλαστά πτυχία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία, η διαφθορά, η «παρεοκρατία», η «διακομματική συμμορία», η πανεπιστημιακή μαφία, και η φαυλοκρατία να χτυπηθεί στην ρίζα τους!
Η θέση Λέκτορα – Επίκουρου Καθηγητή πρέπει να ενοποιηθεί και οι υπάρχοντες εκλεγμένοι Λέκτορες, να συνεχίσουν ως Επίκουροι Καθηγητές. Οι Επιστημονικοί συνεργάτες πρέπει να επιλέγονται με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια
Πανεπιστημιακά πτυχία με τριετείς σπουδές (δώσε και σε μένα μπάρμπα)! Τα Αγγλικού τύπου κολλέγια, όπου όλα «πληρώνονται», δεν μπορούν να ισχύσουν σε μια δημοκρατική Ελλάδα.
Το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι μια έννοια πλέον, που ο καθένας την αντιλαμβάνεται όπως θέλει, ήτοι, «ήξεις αφίξεις»! Άλλο θα καταλαβαίνει ο φοιτητής, άλλο ο Πρύτανης, άλλο η αστυνομία!
Ο παραλογισμός: Το θέμα είναι αν ο Καθηγητής Α΄ βαθμίδας έχει ο ίδιος τα προσόντα για την θέση του και μετά να κρίνει για τους άλλους, γιατί άλλα συμβαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δηλ. ο Π.Δ. 407 Λέκτορας, να έχει πιο πολλά ουσιαστικά προσόντα από το Καθηγητή Α΄ βαθμίδας!
Άρα τίποτα δεν άλλαξε! Υπάρχει Ελπίδα! Αντισταθείτε!
Κ.Α
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ