tromaktiko: Περιοδεία της Ντόρας σε Σέρρες-Δράμα και...λεπτομέρειες για “πρόσωπα και πράγματα”

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Περιοδεία της Ντόρας σε Σέρρες-Δράμα και...λεπτομέρειες για “πρόσωπα και πράγματα”



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιήσει από αύριο Δευτέρα, διήμερη περιοδεία (22 – 23 Αυγούστου) στους νομούς... Σερρών και Δράμαςστο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας της με την Περιφέρεια. Θα ακολουθήσει 5-νθήμερη περιοδεία της σε Κοζάνη-Πτολεμαίδα-Γρεβενά-Καστοριά καιΦλώρινα, από τις 25 μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί και την Καβάλα (για τα εγκαίνεια του γραφείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και συναντήσεις με τοπικούς φορείς) όμως αυτή η επίσκεψη αναβλήθηκε καθώς κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή της στην Αθήνα για Κοινοβουλευτικούς λόγους, καθώς στις 24 Αυγούστου θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Στη διάρκεια της ανόδου της στη Μακεδονία, η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τα κομματικά στελέχη της στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εξελίξεις τρέχουν μετά την αποχώρηση του Κώστα Κιλτίδη, η εμπλοκή του οποίου στα δρώμενα της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει τριβές (που τώρα έχουν ομαλοποιηθεί).

Όπως εκτιμούν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η νέα μεγάλη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Μακεδονία θέλει να καταδείξει τη δυναμική που συνεχίζει να έχει η Δημοκρατική Συμμαχία και στις περιοχές αυτές, οι οποίες προσφέρουν στο κόμμα αξιόλογα πολιτικά στελέχη, πολλά από τα οποία δραστηριοποιούνται όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα και οι επισκέψεις της Ντόρας Μπακογιάννη στη Μακεδονία θα περιλαμβάνουν και τα εξής:  Στις Σέρρες, η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι αύριο Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, στη 1,00 το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της πόλης και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη (ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές ως “αντάρτης” από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώντας μια ευρύτερη υποστήριξη του κόσμου).

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωυσιάδη (ο οποίος ανήκει στη ΝΔ και θεωρείται έμπιστος του Παναγιώτη Ψωμιάδη). Στις 7 μ.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών. Εκεί θα γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Άρη Δρογαλά και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του Νομού Σερρών. Μετά τις συναντήσεις αυτές, η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο Επιμελητήριο. Για τις 8,30 το βράδυ της ίδιας ημέρας έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Σερρών (που βρίσκονται στη διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 3 & Κύπρου, Πλατεία Ελευθερίας) και συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας του Νομού Σερρών.

Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις με στελέχη για τη στελέχωση του τοπικού ψηφοδελτίου, σε περίπτωση εθνικών εκλογών. Σίγουρα θεωρείται ότι θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ο δικηγόρος Αβραμίδης Γιώργος, ο παλιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ Αποστόλου Χρήστος και η δικηγόροςΚολύβα-Σεμσίρη Ευθυμία. Ακούγονται επίσης και τα ονόματα του τομεάρχη Τάσου Χατζηβασιλείου, του Στ. Νικολακάκη, της Φωτεινής Μωραίτου κ.α. Η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στις Σέρρες θα ολοκληρωθεί τηνΤρίτη 23 Αυγούστουμε συμβολική επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη γεννέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών. Εκεί , στις 10,30 το πρωί, θα έχει και συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νομού Σερρών.

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Το μεσημέρι της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τη Δράμα.

Στις 12,00 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Δράμας κ.Κυριάκο Χαρακίδη. Ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι μια προσωπικότητα που ξεχωρίζει τοπικά, καθώς πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και ως υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κατώρθωσε να ανακόψει 20 χρόνια κυριαρχίας της ΝΔ στο Δήμο Δράμας. Η νίκη αυτή είχε γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ένας μεγάλος εμφύλιος στη ΝΔ Δράμας, όταν κομματικά στελέχη κατηγόρησαν τον “γαλάζιο” νομάρχη Κώστα Ευμοιρίδη ότι υποστήριξε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Επιμελητήριο Δράμας. Εκεί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Γεωργιάδη και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του Νομού. Να σημειωθεί πως πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης είναι στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αμέσως μετά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο Επιμελητήριο. Σε σχέση τώρα με τα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Δράμα, εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Στέφανο Γεωργιάδη, ακούγονται και τα ονόματα της πρώην δημοτικής συμβούλου του Δήμου ΔράμαςΖωής Καρυοφιλλίδου καθώς και του Χρήστου Βασιλειάδη, πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Δράμας και πρώην νομαρχιακού συμβούλου Δράμας. Πάντα στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο είναι και τα γνωστά στελέχη του Νομού, Φουλίδης Γιώργος, Ραδιόπουλος Γρηγόρης, Μάττας Κωνσταντίνος, Αρσενούδης Ευάγγελος, Ακογιούνογλου Αριστόβουλος, Ζεμενελούδης Ευάγγελος, Καπαντζόγλου Γεώργιος, Γιανουχαηλίδου Δέσποινα, Μιχαηλίδου Σοφία, Κωνσταντινίδης Στέφανος κ.α.

Από τη Δράμα κατάγεται και το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρώην Βουλευτής Θόδωρος Δαμιανός, ο οποίος πάντα παίζει ρόλο για τα θέματα του Νομού της ιδιαίτερης πατρίδας του, αν και όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε ιδιαίτερα για την επιτυχή έκβαση της περιοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη σε Σέρρες και Δράμα, ο “Στρατηγός” της Περιφερειακής Οργάνωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θάνος Κούβελος καθώς και ο Τομεάρχης της περιοχής Τάσος Χατζηβασιλείου (που κατάγεται από τις Σέρρες).

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ-ΓΡΕΒΑΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 25 μέχρι τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 .

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη την Πέμπτη το βράδυ θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός της στην Κοζάνη και την Παρασκευή 26 Αυγούστου το πρωί θα επισκεφθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας. Την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος», ενώ θα επισκεφθεί και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και με τους Δημάρχους Κοζάνης και Πτολεμαϊδας ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Κοζάνης, την περιοχή του Βοϊου και τα Γρεβενά.

Το Σάββατο το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και το Δήμαρχο Γρεβενών και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τηΔεσκάτη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκεται στην Καστοριά όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της περιοχής. Την Κυριακή το βράδυ η κ. Μπακογιάννη θα βρίσκεται στην Φλώρινα, όπου θα έχει επίσης συναντήσεις και θα εγκαινιάσει το γραφείο του κόμματός της.

Λεπτομέρειες για την επίσκεψη αυτή καθώς και για... “πρόσωπα και πράγματα” σε σχέση με το πρόγραμμα και τις περιοχές που θα επισκεφθεί η Ντόρα Μπακογιάννη στη νέα περιοδεία της, θα γράψουμε τις επόμενες ημέρες.
katestimeno.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!