tromaktiko: Τα χάλια του ΙΚΑ...Για ποιά περίθαλψη πληρώνουμε;

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα χάλια του ΙΚΑ...Για ποιά περίθαλψη πληρώνουμε;



Μεσα Ιουλιου καλω 184 για να κλεισω ραντεβου με παθολογο και οδοντιατρο στα Ιατρεια ΙΚΑ Αλιμου.
Εκλεισα για σημερα 23 Αυγούστου με την οδοντίατρο Κυρια Μ στις 8¨10 πμ και τον παθολογο Κυριο Κ. Αμέσως μετα στις 8¨30 πμ.
Χρονια παθηση στο στομαχι και ηθελα μονο συνταγη για φαρμακα. Γνωριζω την παθηση μου και τον Ιουλιο αγορασα τα χαπια απο φαρμακειο (κανονικη τιμη 11Ε αντι 2,50Ε μεσω ΙΚΑ) για να τα εχω σε περιπτωση που τα χρειαστω μεχρι την ημερα του ραντεβου. Επισης για αρκετο διαστημα ειχα πονο σε δοντι (ισως φρονιμίτης) και ηθελα κάποιο αντιβιοτικο για το πρηξιμο για να το χρησιμοποιω μεχρι να παω σε ιδιωτη οδοντιατρο για εξαγωγη του δοντιου (τιμη φαρμακειου 24Ε αντι 5-6Ε μεσω ΙΚΑ)
Πηγαινω λοιπον κανονικα στο ραντεβου και βλεπω την κοπελα της γραμματειας να τοιχοκολει μια χειρογραφη ανακοινωση οτι η οδοντιατρος Κυρια Μ ειναι ασθενης. Πηγαινω στην πορτα του ιατρειου του παθολογου και δεν βλεπω την λιστα ονοματων. Πηγαινω στην υπαλληλο και ρωταω αν η λιστα δεν εχει τυπωθει ακομα για τα ραντεβου του παθολογου και μου λεει οτι ο ιατρος Κυριος Κ ειναι σε αδεια!

Ρωτησα ευγενικα εαν τουλαχιστον υπαρχει καποιος αλλος παθολογος να μου γραψει τουλαχιστον τα φαρμακα για το στομαχι εφοσον ημουν εκει. Μου απανταει οχι και να παω στο ΙΚΑ Καλλιθεας οπου δεν χρειάζεται να κλεισω ραντεβου. Ρωτω την υπαλληλο πως εκλεισα τα ραντεβου πριν 30 και επιπλεον ημερες και πως ειναι δυνατον να κλεινουν ραντεβου στο 184 οταν γνωριζουν τις αδειες των ιατρων. Μου απαντησε οτι αποκλειεται να εγινε αυτο δηλαδη με απεκαλεσε ψευτη. Της απαντω οτι δεν ξυπνησα το πρωι και αποφασισα να περασω απο εκει να τους πω Καλημερα και να χασω δυο ωρες απο την δουλεια μου. Απαντηση χωρις ενα συγγνωμη για την ταλαιπωρια, με ενα ειρωνικο υφος και να παω στο ΙΚΑ Καλλιθεας.
Δεν αξιζε να φωναξω στην υπαλληλο. Δεν ειναι δικο της σφαλμα που η οδοντιατρος αρρωστησε και ο παθολογος ειναι σε αδεια. Το σφαλμα της ηταν ο τροπος απαντησης της και αντιμετωπισης του προβληματος (οπως οι τροποι ολων των δημοσιων "υπαλληλων" οπως ξερουμε). Ειναι λαθη της αναδιοργανωτης διοικησης του ΙΚΑ και των αχρηστων υπαλληλων της σε ολη την ιεραρχεια του ιδρυματος.
Τηλεφωνησα στο 184 και τους ειπα το περιστατικο. Η απαντηση που ελαβα ηταν...."Πηγαινετε στο ιατρειο ΙΚΑ Καλλιθεας. Εαν δεν μπορειτε, να κλεισουμε τωρα νεα ραντεβου στο ιατρειο ΙΚΑ της επιλογης σας".........
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!