Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη
6 παϊδάκια αρνίσια (χοντροκομμένα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
3/4 φλιτζανιού νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε αυτό το μίγμα επάνω στα παϊδάκια και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα πιάτο, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν με τα μπαχαρικά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο τηγάνι και ψήστε για περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά (εξωτερικά ψημένα αλλά από μέσα ζουμερά). Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι, και διατηρήστε ζεστές.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και τσιγαρίστε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το βαλσάμικο, το ζωμό και το νερό. Αυξήστε την θερμοκρασία και αφήστε την σάλτσα να βράζει, ανακατεύοντας την για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά και περιχύστε με αυτή τα παϊδάκια.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!