tromaktiko: Απάντηση: "Οταν θα δείτε τις γυναίκες να περπατούν γδυτές στους δρόμους"

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Απάντηση: "Οταν θα δείτε τις γυναίκες να περπατούν γδυτές στους δρόμους"



Αγαπητή κυρία, ενώ η αρχή του μηνύματος σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, σχετικά με...(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_2468.html )...«Σας υποχρέωσε κανείς εσάς προσωπικά να μην τα βγάλετε όλα έξω; Και να μην ψάχνετε εναγωνίως κάποιον για one night stand. Αν αυτό σας εκφράζει, αυτό κάνετε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και άποψή σας είναι σωστή και πρέπει όλες να την ακολουθούμε.» Μέχρι εδώ πολύ σωστά, όπως και ότι αναφέρετε παρακάτω σχετικά με την προβολή λανθασμένων προτύπων που επηρεάζουν κυρίως νεαρότερα παιδιά (αγόρια και κορίτσια).
Ο λόγος του σχολίου μου είναι ότι παρακάτω η ίδια αυτοαναιρείσθε αναφέροντας :
«Κι όσο για το σεξ; Α, το να αλλάζεις σύντροφο κάθε μήνα είναι πολύ καλό για την ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας έτσι; Το να φτάνει μία νέα σήμερα στα 30 της και να έχει αλλάξει καμιά 30αριά (το λιγότερο) επίσης συντρόφους είναι καλό έτσι;».

-Το να έχεις σταθερή σεξουαλική σχέση ειτε να αλλάζεις σύντροφο κάθε μέρα (αφορά άνδρες και γυναίκες, γιατί η διάκριση μόνο στη γυναίκα), όταν είσαι ενήλικος δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Δεν αφορά εσάς και εμένα να το κρίνουμε προστρέχοντας σε προσωπικές πεποιθήσεις. Αφορά τα ίδια τα άτομα και το πώς αισθάνονται με αυτή τους τη πράξη και δε μας πέφτει λόγος όπως η ίδια αναφέρετε στην αρχή του μηνύματος. Αυτά σχετικά με τη έκφραση της σεξουαλικότητας, και τη κατακτημένης πια έστω και στα χαρτιά πολλές φορές, γυναικείας χειραφέτησης .
Αυτό που οφείλουμε εμείς να κάνουμε ως γονείς , υπεύθυνα άτομα και πολιτεία, είναι να επιδιώξουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων σε οικογενειακό επίπεδο αλλά και μέσα από το σχολείο - θέμα ταμπού για την Ελληνική κοινωνία- ώστε να προσεγγίσουν σωστά και υπεύθυνα , με στοιχειώδη αυτοσεβασμό στο σώμα τους αλλά και στη προσωπικότητα τους τη σεξουαλική πράξη .
Αυτό βέβαια είναι εκ’διαμέτρου αντίθετο με τη καλλιέργεια της ενοχικότητας σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά και του μισογυνισμού που απορρέουν από τις διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!