tromaktiko: Νέα επικοινωνία Παπανδρέου με ευρωπαίους αξιωματούχους....

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέα επικοινωνία Παπανδρέου με ευρωπαίους αξιωματούχους....



Nέo κύκλο τηλεφωνικών επαφών είχε σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ. Θυμίζουμε, ότι τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε το απόγευμα της Κυριακής, μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι, κατά την οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο οι κρίσιμες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αντηλλάγησαν απόψεις για τις εξελίξεις σε κλίμα ανησυχίας, ενώ υπήρξε και συζήτηση για την πιθανότητα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο θέμα των ιταλικών ομολόγων. Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να προωθηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου

Θυμίζουμε, ότι την Παρασκευή ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον Μπάροζο. Συγκεκριμένα, την ανάγκη επίσπευσης επικύρωσης των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών μελών, υπογραμμίζει σε απαντητική του επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω θεσμική θωράκιση της Ευρώπης με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις των κερδοσκόπων σε Ισπανία και Ιταλία. Μάλιστα, στην ολιγόλογη επιστολή του ο κ. Παπανδρέου τονίζει την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην ακολουθεί τις αγορές και να βρεθεί μπροστά από αυτές.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!