tromaktiko: Στη Λιβύη παραμένουν δεκαοκτώ συμπατριώτες μας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Στη Λιβύη παραμένουν δεκαοκτώ συμπατριώτες μας



Δεν υπάρχει προς το παρόν οτιδήποτε ανησυχητικό για τους 18 Κύπριους πολίτες που διαμένουν στη Λιβύη, λόγω των...
εξελίξεων στη χώρα και την κατάληψη της Τρίπολης από τις δυνάμεις των ανταρτών. Παράλληλα, στο κέντρο της Τρίπολης οι μάχες συνεχίζονται, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το Υπουργείο Εξωτερικών από τις διπλωματικές Αρχές της Δημοκρατίας στη Λιβύη.

Οπως ανέφερε ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Ζήνωνος, οι Κύπριοι πολίτες είναι υγιείς, ασφαλείς και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα προς το παρόν. Συμπλήρωσε ότι τόσο ο Πρόξενος, που συνεχίζει να βρίσκεται στην Τρίπολη, όσο και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λιβύη, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο, είναι σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους πολίτες.

Είπε επίσης ότι, από μια καταγραφή που έγινε σήμερα το πρωί, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόξενο, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 18 Κύπριοι πολίτες σε διάφορες πόλεις, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένουν στην Τρίπολη. Όπως δήλωσε, πρόκειται για άτομα που διαμένουν στις εγκαταστάσεις εταιρειών, στις οποίες εργάζονται.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» με τους Κύπριους που διαμένουν στη χώρα, ανέφερε ο κ. Ζήνωνος.

Είπε επίσης ότι η διπλωματική εκπροσώπηση της Κύπρου στη Λιβύη υπήρξε συνεχής, από την έναρξη των γεγονότων τον περασμένο Φεβρουάριο και δεν τίθεται θέμα αποκατάστασης της εκπροσώπησης λόγω των σημερινών εξελίξεων.

Ο κ. Ζήνωνος συμπλήρωσε ότι ο Πρόξενος παραμένει στην οικία του, καθώς οι μάχες και οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσα συνεχίζονται.

«Του είπαμε να παραμένει στην οικία του και να είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους Κυπρίους», είπε ο κ. Ζήνωνος, καθώς, όπως σημείωσε, είναι δύσκολο υπό τις συνθήκες που επικρατούν να ανοίξει το Προξενείο, όσο διαρκούν οι πραγματικές μάχες στο κέντρο της πρωτεύουσας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!