tromaktiko: Θερμό επεισόδιο στο Δήμο Λέρου

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Θερμό επεισόδιο στο Δήμο Λέρου



Θερμό επεισόδιο δημιουργήθηκε την Πέμπτη 18 – 8 - 2011 στο Δήμο Λέρου μεταξύ του Δημάρχου και καταστηματάρχη νυκτερινού κέντρου.Ο Δήμαρχος Λέρου ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ανάκληση της άδεια του Καταστήματος εξ αιτίας μηνύσεων και καταγγελιών, καθώς και τη τροποποίηση της άδειας του, για τη σωστή λειτουργία του νυκτερινού καταστήματος.

Ο Δήμαρχος Λέρου που σημειωτέον παρέλαβε το πρόβλημα διότι χρονίζει από διετίας, κάλεσε παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμου τον καταστηματάρχη Ι.Β να προσέλθει στο Δημοτικό κατάστημα και να ενημερωθεί, αν επιθυμεί με την παρουσία του δικηγόρου του. Κατά την διάρκεια της συζήτησης και όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να κλείσει το κατάστημα αν δεν απαλειφθούν οι παρατυπίες, ο καταστηματάρχης και η μητέρα του άρχισαν να καθυβρίζουν τον Δήμαρχο και να καταστρέφουν το γραφείο του Δημάρχου σπάζοντας τζάμια στα παράθυρα και την πόρτα του γραφείου.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αφού προσήλθαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον δράστη του επέτρεψαν να πάει με το ΙΧ αυτοκίνητό του στο τμήμα, αυτό δεν έγινε και αναζητείται πριν την παρέλευση του αυτοφώρου.

Ακολούθησε και δεύτερο επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου και του πατέρα του δράστη Ν.Β, κατά το οποίο και πάλι απειλήθηκε ο Δήμαρχος και πάλι εκλήθη η αστυνομία και πάλι δεν συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος διαφεύγει και αυτός τη σύλληψη. Σημειωτέον ότι ο Ν.Β προ διετίας περίπου χειροδίκησε κατά του Λιμενάρχη επειδή τον παρατήρησε για άγρα πελατών στο χώρο του λιμανιού.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι η συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία σε δυο περιπτώσεις για την ίδια υπόθεση υπέπεσαν σε παράβαση του καθήκοντός των. Ο Δήμαρχος Λέρου υπέβαλε μηνύσεις στους δράστες και κατήγγειλε αρμοδίως τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Λέρου. Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε ο κ. Δήμαρχος στο E-leros.com τόνισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικος με την κ. Αντιεισαγγέλεα το βράδυ ώρα 20:00 για της εκφράση τους προβληματισμούς του, καθώτι οι δράστες απειλούσαν τηλεφωνικος τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντινίδη και πήρε την εξής απάντηση "Που βρήκατε κ. Δήμαρχε το τηλέφωνο μου και αυτό δεν είναι δική σας δουλειά, αλλά, πρέπει να με ενημέρωση ο Αστυνόμος!". Αξίζει να σημειωθεί ότι εστάλη για αυτή την υπόθεση έγγραφο από το Επαρχείο Καλύμνου τον 9ο του 2010 και έφτασε στον Δήμο τον 2ο του 2011!!! Γιατί άραγε;

Ο κ. Δήμαρχος επικοινώνησε για τα τεκταινόμενα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου και κλείστικε το ανάλογο ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα. Και, βέβαια ενημερώθηκαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού

Ο κ. Δήμαρχος μας τόνισε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους και ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου και ότι οι χρυσές εποχές για τους παρανομούντες πέρασαν ανεπιστρεπτή!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!