tromaktiko: Απάντηση στον υπέρμαχο κύριο της Μυκόνου!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Απάντηση στον υπέρμαχο κύριο της Μυκόνου!



Αγαπητέ κύριε λάτρη και υπέρμαχε της Μυκόνου....Προφανώς τα πολλά λεφτά που έχετε στην διάθεσή σας και που σας επιτρέπουν να κάνετε τις διακοπές που μπορεί να κάνει...
ένας εφοπλιστής ,και να διατηρείτε εξοχικό στο ωραιότερο νησί της Ελλάδας, όπως λέτε, δεν σας έχουν μάθει το αυτονόητο. Να σέβεστε την άποψη του άλλου, έστω και αν διαφωνείτε με αυτήν. Απευθύνεστε στον κύριο που «τόλμησε» να πει την άποψή του για την Μύκονο ως να είναι σκουπίδι....για να μην πω πως χρησιμοποιείτε το επάγγελμα του οικοδόμου λες και είναι κάτι κατακριτέο και δεν θα πρέπει να υπάρχει στον κόσμο που ζούμε....τι επάγγελμα κάνετε?...οικοδόμος?? στον Καιάδα!
«τσούρμο»....», «νούμερα....», «αγανακτισμένος νεοελληνάρας.....» και άλλα τέτοια «ΚΟΥΛΑ» που αναφέρετε δεν τα σχολιάζω....σας τα επιστρέφω μεγαλόπρεπα, όπως ακριβώς σας αξίζει....το «κουλά....» που ανεφέρω πιο πανω, νομίζω το καταλαβαίνετε...είμαι σίγουρος.
Και ας περάσουμε στα πιο σημαντικά....
Οπως ακριβώς το λέτε.η Μύκονος δεν ειναι τιποτε άλλο από ένα μικρό ξερονήσι.τώρα την άγια ομορφία που την είδατε εσείς? Σηκώνει συζήτηση. Ενα ξερονήσι με πολύ ανεπτυγμένη νυχτερινή ζωή...και αυτό μέχρι κάποια ώρα.ένα ξερονήσι με πέντε έξι παραλίες και όχι βέβαια πανέμορφες όπως αναφέρετε. Ένα ξερονήσι που έγινε γνωστό παγκοσμίως λόγω συγκεκριμένου τουριστικού προορισμού, για πολύ συγκεκριμένους λόγους.και για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθώ ρατσιστής, αθροίστε και μένα μέσα σε αυτο. Και που όπως , αν και όχι πολύ σωστά αναφέρετε, περνάνε  καλά μονο όσοι έχουν χρήματα να ξοδέψουν...Κύριε υπέρμαχε....τόσα ξέρετε....τόσα λέτε.
Και πού είστε ? Αυτό δεν ξέρω αν αρέσει και πολύ στους ντόπιους!! Ενα νησί χωρίς κουλτουρα.αντιθέτως θα πρόσθετα... με υποκουλτουρα.
Κάθε πικραμένος, που τον έχανες, που τον έβρισκες.....μαϊντανός στην Μύκονο.
Ο οποίος μαϊντανός σας καθόταν καλά τόσα χρόνια...αλλά τελευταία παράγινε το κακό και δεν τους ανέχεστε πλέον!!!
Θα μπορούσα να σας γράφω για ώρες...αλλά και χρόνο πολύτιμο θα χάσω... Αν δεν το έχετε παρει χαμπάρι, εσείς και ο αλλοδαπός, που ειμαι σίγουρος πως έχετε για να σας καλλωπίζει τον κήπο, με τά τόσα πολλά χρήματα που διαθέτετε, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.θα σας ελεγα μάλιστα να είστε λιγο πιο προσεχτικος, γιατί οι εποχες που ζουμε είναι παραξενες, και δεν θα θέλατε να βρεθείτε στην θέση του κηπουρού σας.
Όσο για την Πάτμο....το νησάκι οπως το αποκαλείτε.....(ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ....ΤΟΣΑ ΛΕΤΕ...), ουτε κατα διάνοια δεν συγκρίνετε με την Μύκονο.
Έχει τέτοια ιστορία, τέτοια κουλτούρα, τέτοια ενέργεια αυτο το νησί που εσείς ισως δεν μπορειτε με τιποτα να νοιώσετε!! Εκεί να δείτε ομορφιά...και της φύσης και των ανθρώπων. Εκεί να δειτε πανέμορφες παραλίες. Παρθένες και απάτητες...χιλιόμετρα ακτών. Οσο παει το μάτι του ανθρώπου!! Εκεί να δείτε ευγένεια ψυχής των ντόπιων, απονήρευτα βλέμματα, που θέλουν πραγματικά να σε εξυπηρετήσουν και όχι να σου πάρουν τα σώβρακα.
Δεν είμαι από την Πάτμο. Είμαι απο την πανέμορφη Ρόδο. Εδώ να δειτε ομορφιά, εδώ να δείτε ιστορία...εδώ να δείτε τοπο προορισμου αξιόλογων ανθρώπων, όχι απο το 60 που λετε για την Μύκονο,(και αυτο πάλι ποιος σας το είπε...άλλο πάλι και τούτο!! άκου βασιλιάδες και άλλοι πλούσιοι άνθρωποι....) αλλα απο το 30.
Και άλλα πολλα θα μπορουσα να αναφέρω αλλα δεν αξίζει τον κοπο. Μόνο ένα πράγμα θα σας παρακαλούσα. Να μείνετε στην Μύκονο με την άγρια ομορφιά και να μας αφήσετε εμας να ζούμε στην υπόλοιπη εξίσου πανέμορφη Ελλάδα μας!
Α!!και πού ειστε...? Τώρα με την κρίση, ειμαι σίγουρος πως έχει αραιώσει πολύ ο κοσμος και ευτυχως για σας, μαζί με αυτους ο «φτωχός λαουτζίκος», που σας χαλάει την αισθητική, να κάθεστε στο μπαλκόνι του εξοχικού σας και να βάζετε το υπηρετικο σας προσωπικό να σας κάνει αέρα...!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!