με το νόμο «περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος»!
Aποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο, το οποίο καταδεικνύει τους θύλακες της σήψης και της διαφθοράς που εξακολουθούν να λειτουργούν στους κόλπους της Δικαιοσύνης.
Τη μήνυση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας στις 5 Μαΐου 2011 ο δικηγόρος Αθηνών, Ιωάννης Μυταλούλης.
Όπως υποστήριζε σε αυτήν,.....ο Κ. Καραμανλής με δόλο αποφάσισε στις 8-5-2009 τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.
Και τούτο, γιατί γνώριζε πολύ καλά, ότι η ενέργειά του αυτή θα είχε σαν αποτέλεσμα, να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησής του για τα μεγάλα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 (Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, Siemens
Επίσης, ο καταγγέλλων δικηγόρος -επικαλούμενος μάλιστα σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου- ανέφερε ότι το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Με βάση αυτή τη μήνυση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία έλαβε αριθμό Δ11/2121 και στις 30 Μαΐου 2011 διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριο Γκύζη, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία -σύμφωνα με το νόμο «περί ευθύνης υπουργών» -ήταν υποχρεωμένη να τη διαβιβάσει «αμελλητί» στη Βουλή, για τα περαιτέρω.
Ωστόσο, από το σημείο αυτό αρχίζουν να συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα, που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη στο σύνολό της.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτιος Μακρής με την από 7-6-2011 πράξη του έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο -κατ’ άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- ισχυριζόμενος, ότι ο δικηγόρος Γ. Μυταλούλης δεν υπέβαλε μήνυση αλλά απλώς… μία αίτηση.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μακρής στην πράξη αρχειοθέτησης αναφέρει ότι: «η παρούσα αίτηση δεν έχει το χαρακτήρα της μήνυσης, αφού ο αιτών δεν τήρησε τις απαιτούμενες γι’ αυτήν διατυπώσεις, όπως κατάθεση παραβόλου, αίτημα ποινικής δίωξης, κλπ (άρθρο 42 ΚΠΔ…)»
Ωστόσο, στην τελευταία σελίδα της μήνυσής του ο κ. Μυταλούλης αναφέρει κατά λέξη: «Καταβλήθηκε παράβολο μήνυσης 100 ευρώ αριθ. 2973162 και πολιτικής αγωγής 50 ευρώ αριθ. 1142473».
Εξάλλου, την πιστοποίηση αυτή κάνει και ο υπάλληλος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, που στις 5 Μαΐου είχε παραλάβει τη μήνυση.
Αυτό σημαίνει, ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την αρχειοθέτησή της από τον κ. Μακρή, κάποιος ή κάποιοι (προφανώς όχι ο κ. εισαγγελέας) αφαίρεσαν από τη δικογραφία τα σχετικά παράβολα, αφού αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να μη διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, έτσι ώστε να συγκαλυφθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.
Το directnews.gr έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά έγγραφα και αποδείξεις. Πριν τα δημοσιοποιήσει όμως θα περιμένει την επίσημη απάντηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
http://dotoros.blogspot.com/